Sport

Universitatea Cluj are un viitor aproape sigur, FALIMENTUL

Situația echipei de fotbal masculin Universitatea Cluj devine tot mai clară după ce mai mulți jucători care au evoluat în turul sezonului Ligii a 2-a s-au transferat la alte echipe.

La începutul sezonului, după o retrogradare în Liga a 2-a venită pe fondul salariilor neplătite, echipa Universitatea Cluj a trebuit să se reorganizeze complet și să-i aducă pe cei mai buni jucători de la echipa de tineret a clubului. Nici după primele 18 etape din acest sezon situația la echipa de pe malul Someșului nu se prezintă mai bine.

La finalul anului 2015, U Cluj se afla doar pe locul 9, cu 26 de puncte, la egalitate cu formațiile din Satu Mare și Șoimii Pâncota.


„Studenții” aveau la finalul anului o singură dorință, să le fie plătite salariile.

26 de jucători în noul an

Începutul anului 2016 vine pentru echipa Universității cu vești bune dar și cu vești proaste. Cinci noi jucători s-au prezentat la reunirea echipei în timp ce doi jucători și-au anunțat plecarea, asta chiar dacă situația lotului rămâne în continuare incertă mai ales după ultimele evenimente.


Dacă la reunirea echipei Universitatea Cluj, care a avut loc lunea trecută, douăzeci şi şase de jucători au răspuns prezent, aceștia fiind Niczuly, Ţicrea, Vaida (portarii, Cordoş, Mutu, Crişan, Hîmpea, Butean, Berci, Opriş (fundaşi), Calcan, Kovacs, P. Popescu, Boboc, Cîndea, C. Popescu, Greu, Dulca, Moruţan, Janos, Keresztes, Zbârcea, Chiacu, Tîrnăcop (mijlocaşi) şi Schieb şi Lemnaru (atacanţi), Răzvan Dulap și Lorant Kovacs se despart de echipa din Cluj.

Chiar și așa, doi dintre cei 26 de jucători sunt în probe (Opriş şi Zbârcea), în timp ce Tîrnăcop, Lemnaru şi Chiacu se pregătesc momentan cu Universitatea, aceştia nesemnând însă un contract echipa din Cluj.


În Liga a IV-a sau în Ungaria

Fundașul Universității Cluj, Răzvan Dulap a preferat ca la începutul acestui an să se prezinte la o echipă din Liga a IV-a în detrimentul Ligii a 2-a, acesta transferându-se la formația Mureşul Vinţu de Jos, o echipă care își dorește promovarea în Liga a III-a, potrivit liga2.ro.

Răzvan Dulap (20 ani) a jucat destul de puţin în prima parte a sezonului pentru Universitatea Cluj, în cinci meciuri, iar în această iarnă a acceptat să coboare tocmai în Liga a IV-a.


Zilele acestea a apărut și informația că mijlocașul Lorant Kovacs se desparte de Universitatea Cluj după aproape șase ani de legitimare la Universitatea Cluj. Potrivit site-ului numaiu.ro, noua echipă a lui Kovacs este o prim-divizionară din Ungaria.

În vârstă de 23 de ani, Lorant Kovacs a ajuns la Universitatea în 2010, când a fost transferat de la FC Ardealul. Școala de fotbal mai deține încă un procent de 20 la sută din transfer, dar, la fel ca în alte cazuri de până acum, nu va primi nimic de pe urma vânzării.


Amicale de Liga a III-a

Chiar dacă la reunirea lotului nu se știa de bani, un eventual cantonament sau meciuri amicale, se pare că Universitatea Cluj va disputa, în următoarele zile, trei partide amicale împotriva unor formaţii care activează în Liga a III-a. Astfel, elevii lui Mihai Teja ar urma să întâlnească formațiile Naţional Sebiş (joi, 21 ianuarie), Sănătatea Cluj (sâmbătă, 23 ianuarie) şi Unirea Jucu (miercuri, 27 ianuarie).

Walter spune „Adio, România!”

Dar cum banii încă sunt la mare căutare la clubul Universitatea Cluj, luni a apărut încă o informație care avea să confirme că soarta echipei de pe Someș este aproape pecetluită. Potrivit dolce-sport.ro, Florian Walter a decis să nu mai revină niciodată în România, după ce autoritățile din Emiratele Arabe Unite i-au acordat rezidență definitivă, acesta aflându-se în acest moment în Dubai.

Fostul patron al celor Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești, dar și patron al firmei Romprest, este acuzat de un prejudiciu de 4,5 milioane de euro adus bugetului de stat, produs în perioada 2013 - 2014. DIICOT a stabilit că afaceristul a constituit și coordonat un grup infracțional organizat, în mai multe județe și în București, care se folosea de societăți comerciale „tip fantomă”.

Walter a fost dat în urmărire internaţională în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova, iar omul de afaceri era căutat din 15 mai 2015, după ce instanţa a emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă, în urma unor percheziţii care au avut loc la data de 6 mai.

Omul de afaceri era plecat din România în momentul în care procurorii au demarat operațiunile de la București, apoi acesta a ajuns în Emiratele Arabe Unite, în Dubai.

Surse judiciare declarau la începutul anchetei că omul de afaceri ar fi plecat din ţară cu zece zile înainte de începerea procedurilor, unele informaţii indicând că, la un moment dat, ar fi fost localizat la Monaco, apoi în Columbia, dar acesta se afla în Dubai.

În Dubai, Walter a efectuat șapte zile de arest și a fost eliberat după ce a plătit cauțiunea. Anul trecut, omul de afaceri a reușit să obțină rezidenţă provizorie în Emiratele Arabe Unite, țară cu care România nu acord de extrădare, doar că lovitura de grație a venit la începutul acestui an, când fostul patron al celor de la Universității Cluj și Petrolul a primit rezidență definitivă în Emiratele Arabe Unite.

Florian Walter a decis să nu mai revină niciodată în România, după ce autoritățile din Emiratele Arabe Unite au reușit să-i acorde rezidență definitivă.

Cumpărarea clubului aproape imposibilă

Cireașa de pe tort vine după ce soția lui Florian Walter a decis să divorțeze, chiar dacă au împreună doi copii, unul dintre ei fiind  George Walter, directorul general al clubului Universitatea Cluj, cel care răspunde în numele fostului patron de echipă.

Deși de-a lungul sezonului au apărut mai multe imformații potrivit cărora diverși oameni de afaceri au încercat să cumpere acțiunile clubului clujean, nici unul nu au reușit să îl convingă pe Florian Walter să le vândă.

În condițiile actuale, în care fostul patron al clubului, cel care încă deșine controlul Universității Cluj, nu va mai reveni în țară, pare a fi deja sigur faptul că singura soluție pentru clubul de pe malul Someșului este una singură, falimentul.

Primăria Cluj-Napoca, nici un pas în față

Chiar dacă au posibilitatea de a redresa într-un mod sau altul soarta uneia dintre cele mai vechi echipe din țară, primarul Emil Boc și Primăria Cluj-Napoca nu fac nici un pas pentru a negocia achizișionarea acțiunilor sau formarea unei noi echipe, asta mai ales că potrivit unei hotărâri locale Primăria Cluj-Napoca deține palmaresul și marca.

Căile prin care Primăria Cluj-Napoca ar putea salva cea mai iubită echipă din Ardeal sunt multe dar edilii oașului preferă să se uite în alte părți decât la sportul local care reprezintă cea mai bună carte de vizită în țară și în străinătate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter