Sport

Victorie pentru U-BT în fața Craiovei. Dykes a făcut spectacol în ultimele secunde de joc

Echipa de baschet masculin seniori a clubului U-Banca Transilvania s-a impus, cu scorul de 81-63, în meciul cu SCM U Craiova, ce a contat pentru etapa a 10-a a primei părți a sezonului regulat al Ligii Naționale.

Baschetbaliștii antrenați de Marcel Țenter au început mai greu partida, în primul sfert părând o echipă care nu se regăsește pe teren. Acest lucru a făcut ca să cedeze cu scorul de 14-21 primul sfert, după care au reușit o revenire în sfertul doi, 21-13, grație și a două reușite consecutive, de 3 puncte, ale lui Hargrove.

Pauza a surprins cele două echipe la o diferență minimă, de doar un pucnt 35-34.


Echipa clujeană a arătat complet altfel după pauză, Kyndall Dykes reușind câteva faze de efect, în timp ce Hargrove și-a arătat și el clasa la un coș de 2 puncte din întoarcere, sfertul 3 terminându-l în avantaj, 22-15.

În ultimul sfert diferența a devenit și mai clară, iar ultimele 3 puncte au fost „regizate” de Dykes pentru public. Jucătorul care este recunoscut pentru spectacolul pe care îl face pe parchet a preluat mingea de la coșul propriu și a bătut mingea, în afara cercului, timp de 20 de secunde, iar în ultima secundă a aruncat și a marcat spre deliciul publicului care s-a ridicat în picioare. Scor final: U-Banca Transilvania - CSM U Craiova 81-63.


Antrenorul echipei U-BT, Marcel Țenter, a părut nemulțumit după partidă dar a recunoscut că a trebuit să se adapteze foarte mult după echipa adversă, ceea ce a dus la eșecul din primul sfert. „Am avut din nou un prim sfert în care nu executăm ce plănuim și automat adversarul răspunde. În momentul în care vom reuși să extindem la 40 de minute perioadele de joc constante, cred că cu atât mai mult se va schimba jocul nostru. Sunt sigur că, cu fiecare săptămână care trece, jocul nostru se va așeza. Încet-încet, oamenii noștri decisivi din punct de vedere ofensiv își intră în rol și capătă din ce în ce mai multă siguranță. Însă mai avem încă mult de lucru și eu sunt convins că nu suntem încă nici pe aproape de ceea ce putem. Nu a fost o decizie ușoară să rămână Zigeranovic pe banca, dar a trebuit să ne adaptăm jocul la ceea ce se întâmplă în campionat, se joacă fără pivoți clasici. Mergem la Mureș deciși să câștigăm, echipa aceasta vrea să câștige fiecare meci”, a declarat Marcel Țenter.

Cu acest rezultat U-BT urcă pe locul 2 în clasamentul provizoriu al Ligii Naționale de Baschet Masculin.


Următoarea partidă, cea cu BC Mureș din cadrul etapei a 11-a, nu se va juca la Cluj-Napoca, ci în deplasare la Târgu Mureș vineri, 4 decembrie, ora 17.15, din cauza indisponibilității Sălii Polivalente. Meciul va fi transmis în direct de postul Digisport.

U-Banca Transilvania - SCM U Craiova 81-63 (14-21, 21-13, 22-15, 24-14)
Marcatori:
U-Banca Transilvania: Hargrove 23 (2 recuperări, 2 pase decisive, 1 intercepţie), Dykes 22 (9 recuperări, 2 intercepţii), Pasalic 11 (4 recuperari, 2 intercepţii), Torok 9 (12 recuperări, 2 intercepţii), Adamovic 6 (8 pase decisive, 1 recuperare, 2 intercepţii), Jawara 6 (4 recuperări, 2 pase decisive), Jucan 2 (6 recuperări, 1 pasă decisivă), Kuti 2, Baciu (2 recuperări), Kalnichenko (2 pase decisive, 2 intercepţii).


SCM U Craiova: Popescu 14, Durasovic 12, Johnson 12, Burlacu 11, Bozovic 7, Covington 5, Grubor 2.

Clasamentul LNBM:
1. CSM CSU Oradea 16
2. U-Banca Transilvania Cluj 15
3. BC Mureș Tg Mureș     15
4. CSU Atlassib Sibiu 15
5. SCMU Craiova 15
6. Steaua CSM Eximbank 14
7. CS Phoenix Galați 14
8. CS Dinamo București 14
9. CS Energia Tg Jiu 13
10. BCMU Pitești 12
11. BC Timișoara 11
12. CS Gaz Metan Mediaș 11

Ultimele Stiri
abonare newsletter