Sport

Argint la judo pentru clujeanca Alina Dumitru

<p><img src="documente/stories/06_iunie/27_ziua/09 alina dumitru1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Sportivii Alina Dumitru şi Dan Fâşie au câştigat, sâmbătă, medaliile de argint, iar Andreea Chiţu şi Costel Dănculea, pe cele de bronz.</p> <p> </p>

 

Alina Dumitru şi-a îmbogăţit palmaresul cu o medelie de argint, obţinută la Cupa Mondială de la Sao Paolo.


După ce a părăsit prematur întrecerile competiţiei de Grand Slam de la Rio de Janeiro, campioana olimpică Alina Dumitru şi-a revenit în capitala economică a Braziliei, reuşind o calificare în finala categoriei sale. Clujeanca a câştigat fără probleme grupa A, eliminând adversare din Brazilia şi Columbia, iar în semifinale a trecut de turcoaica Sumeyye Akkus. În ultimul act însă, campioana olimpică din 2008 a fost depăşită de sportiva belgiană Charline Van Snick, intrând în posesia medaliei de argint.

Alina Dumitru este antrenată de tehnicianul Florin Bercean, sub comanda căruia a obţinut şi cea mai mare performanţă din carieră, câştigarea medaliei de aur la Olimpiada de la Beijing din 2008.


Argint şi la masculin

România a obţinut o medalie de Argint şi la masculin, prin sportivul Dan Fâşie. Acesta a fost la un pas să urce pe prima treaptă a podiumului, la categoria 66 de kilograme. Fâşie a câştigat grupa B, după lupte cu adversari din Finlanda şi Brazilia, iar în semifinale a eliminat tot un reprezentant al ţării gazdă, Leandro Cunha. Românul nu a reuşit să treacă şi de un al treilea brazilian, Luis Revite, care l-a învins în finala categoriei.


Bronz pentru Dănculea

La categoria 52 kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminată în turul doi al grupei A, la fel ca Andreea Cătună în grupa D. Andreea Chiţu a avut un parcurs bun în grupa B a categoriei 57 de kilograme, dar a fost eliminată ulterior în semifinale, de câştigătoarea medaliei de aur, Rafaela Silva (Brazilia).


La rândul său, Costel Dănculea a câştigat grupa C a categoriei 73 de kilograme, fiind eliminat apoi în semifinale, de Nyam-Ochir Sainjargal (Mongolia) şi încheind competiţia cu medalia de bronz.

Ohâi, bronz la europene


Loredana Ohâi, sportivă legitimată la CS Universitatea Cluj, a obţinut recent o medalie de bronz la Cupa Europeană pentru seniori. Localitatea Celje (Slovenia) a găzduit în perioada 18-19 iunie CE pentru seniori masculin şi feminin. La competiţie au participat 427 sportivi din 29 de ţări. Delgaţia României a obţinut o medalie de aur prin Violeta Dumitru (la categoria 48 kg) şi două medalii de bronz prin Amado Lazea (60 kg) şi Loredana Ohâi (57 kg).

Ultimele Stiri
abonare newsletter