Sport

Încă un stadion din România este suspendat. Meciul ASA Târgu Mureș - FC Viitorul se va disputa pe Cluj Arena

ASA Târgu Mureş e nevoită să joace pe Cluj Arena întâlnirea cu FC Viitorul, după ce stadionului pe care echipa își dispută meciurile pe teren propriu i-a fost retras certificatul ISU.

Ardelenii obţinuseră la începutul sezonului avizul, însă l-au pierdut după ultimul control, potrivit gsp.ro.

ASA este a doua echipă care este nevoită să joace în deplasare o partidă de pe teren propriu.


„De ce să fac un stadion nou sau terenuri dacă toată lumea pune presiune pe mine?! Mai bine fac infrastructură, drumuri și stau liniștit. Nu e normal să pui presiune permanent pe consiliile locale! La un moment dat se vor retrage, vor înceta să mai investească în sport”, a declarat Claudiu Maior, viceprimar Târgu Mureş, pentru gsp.ro.

Igiena îi dă afară

Marea problemă pentru spectatori este accesul pe stadion. Aceştia trebuie să treacă o cale ferată pentru a putea ajunge lângă arenă. În plus, intrarea în tribune se face foarte, foarte greu întrucât sunt puține porți. Chioşcurile de unde spectatorii îşi pot cumpăra de mâncare sunt rare, iar produsele sunt limitate. De cele mai multe ori la pauză nu se mai găseşte nimic. Nu există foarte multe toalete, iar la cele 4-5 „ecologice” se formează de obicei cozi imense. Au fost situaţii când nu s-a făcut curăţenie la finalul unor partide, iar cojile de seminţe şi alte resturi au rămas acolo până la întâlnirea următoare.


Steaua este în continuare în aceeași situație

În urmă cu o săptămână, meciul Steaua - Botoşani 5-3 s-a disputat tot la Cluj, pe Dr. „Constantin Rădulescu”, după ce Naţional Arena a fost închisă de Primărie.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că speră ca situaţia Stelei să se rezolve cât mai rapid. Campioana nu poate evolua pe Arena Naţională şi a disputat deja un meci considerat pe teren propriu, la Cluj (5-3 cu Botoşani).


„Sunt depuse toate documentele la Ministerul Dezvoltării. Ministerul Dezvoltării trebuie să dea un agrement către ISU, care va da autorizaţia. Nu e OK ca Steaua să dispute toate meciurile pe alte stadioane, sperăm ca Arena Naţională să primească autorizaţia cât mai repede. Documentele sunt în regulă. În România în situaţia asta sunt Arena Naţională şi stadionul de la Cluj, nu mai avem informaţii că ar fi şi alte stadioane fără autorizaţii. Stadioanele construite înainte de 1992 nu au nevoie de această autorizaţie”, a comentat Iorgulescu.

Arena Naţională nu a primit încă avizul ISU şi nici derby-ul Dinamo - Steaua nu se va disputa pe cel mai mare stadion al ţării, urmând să se joace pe „Ştefan cel Mare”.


Cluj Arena și-a rezolvat problema

Al doilea stadion ca mărime din România, Cluj Arena a fost și el suspendat după ce au fost depistate câteva nereguli. Din fericire conducerea stadionului clujean a remediat foarte repede problemele și la începutul săptămânii a obținut avizul ISU de funcționare, chiar înainte de meciurile de miercuri și sâmbătă ale formației Universitatea Cluj.

30.000 de locuri pentru meciurile de fotbal are Cluj Arena, stadion inaugurat în octombrie 2011.


Primul eveniment găzduit de arena ardeleană a fost un concert rock susținut de germanii de la Scorpions, în fața a 45.000 de spectatori.

45 de milioane de euro a costat construcția stadionului aflat pe locul 2 în România ca mărime.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” Cluj (ISU) au efectuat o verificare amănunţită la stadionul de pe Someş înainte de acordarea avizului.

Meciul dintre ASA Târgu Mureş şi FC Viitorul va avea loc duminică, de la ora 18:00, pe DigiSport 1, DolceSport 1, Look Plus.

Ultimele Stiri
abonare newsletter