Sport

Ghinion pentru piloţii clujeni în prima zi la Serbia Rally

<p><img src="documente/stories/06_iunie/27_ziua/09 tempesta12.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Prima zi din Serbia Rally a fost una dificilă pentru cele două echipaje de la Napoca Rally Academy aflate la start.</p>

Marco Tempestini a terminat prima zi pe locul patru în clasamentul general, iar Vlad Cosma a ieşit din lupta pentru victorie la două roţi motrice după ce i s-au rupt prezoanele de la roata stângă faţă. Mezinul echipei va continua însă raliul în sistemul Super Rally.

Şi campionii en-titre în FIA European Rally Cup (East), Tempesta şi Dorin Pulpea, au început cu stângul prima zi din Serbia Rally. „Am făcut prea multe experimente cu maşina. Suprafaţa este foarte alunecoasă şi nu am reuşit să găsesc cele mai bune setări. Pe prima probă am pierdut peste jumătate din ecartul pe care-l avem acum faţă de bulgari, deci clar a fost ceva în neregula. Este vina mea“, a spus Tempesta, în primul parc de service.


După câteva modificări făcute în parcul de service, Tempesta a reuşit să ţină cât de cât pasul cu rivalii săi şi a încheiat prima zi pe locul patru în clasamentul general. „Nu cred că mai avem nicio şansă să-l ajungem din urmă pe Iliev. Sigur ne vom lupta pentru un loc pe podium şi sper să terminăm cu bine această etapă“, a mai adăugat Tempesta, la finalul primei zile din Serbia Rally.

Echipajul Vlad Cosma/Florin Dorca a început în forţă prima zi din Serbia Rally şi după două probe cei doi se aflau pe prima poziţie în clasamentul maşinilor cu două roţi motrice şi pe locul şase la general. Apoi, la fel ca la Raliul Iaşului 2010, s-au rupt prezoanele de la roata stânga faţă şi Vlad Cosma a fost nevoit să se oprească. „Nu mai avem nici o şansă la victorie, dar continuăm raliul în sistemul Super Rally. Îmi pare rău că a apărut această problemă, dar pot spune că am avut şi noroc. Dacă se desprindea roata cu 50 de metri mai încolo, ar fi trebuit să ne scoată cu macaraua“, a spus Vlad Cosma, care figurează în clasament pe poziţia 30.      L.B.

Ultimele Stiri
abonare newsletter