Sport

Juniorii clujeni debutează la European Youth Basketball League

Clubul U-BT participă cu o echipă de Under 16 la European Youth Basketball League (EYBL), competiție organizată sub egida FIBA Europe.

Competiția va debuta vineri, 23 octombrie în Ungaria, la Szekesfehervar. Echipa antrenată de Branko Cuic si Mihai Popa va juca în această primă fază cu echipele DK Basketball Academy (Ungaria), KK Flash Belgrad (Serbia), BC Muki Helsinki (Finlanda) și BC Barsy Atirau (Kazahstan).

Faza a doua a competiției se va disputa în perioada 15-17 ianuarie 2016 tot în Ungaria, la Szolnok, iar U-BT Cluj-Napoca va juca cu celelalte echipe din Grupa A, respectiv Szolnok Olaj KK (Ungaria), Ratgeber Academy Pecs (Ungaria), Považská Bystrica (Slovacia), Szedeák Szeged (Ungaria).


Antrenorul echipei de baschet U16, Branko Ćuić, își dorește să câștige în primul rând experiență și jucătorii încredere în propriile forțe.
„Pentru turneul internațional EYBL am făcut o echipă mixtă din cele două de Under 16 înscrise în Campionatul Național. Ne dorim în primul rând să câștigăm experiență și să vedem la ce nivel suntem față de alte echipe din Europa. Băieții s-au antrenat bine, au asimilat destul de bine și repede câteva informații noi, am încredere în ei și îmi doresc ca și ei să aibă încredere în propriile forțe și să intre cu curaj în fiecare meci. Sincer, îmi doresc să fie un turneu frumos pentru ei, cu siguranță experiența din acest turneu îi va ajuta și în campionat. Nu știm foarte multe despre adversarii noștri, doar despre clubul din Serbia, Flash Belgrad știu că este unul care are performanțe la toate categoriile de vârstă. Echipa din Kazahstan este construită pe bazele școlii rusești de baschet, se bazează pe jucători puternici din punct de vedere fizic. Echipa din Finlanda este o enigmă pentru noi, dar baschetul din Finlanda a facut mari progrese în ultimii ani și mă aștept să fie o echipă de calitate. Formația din Ungaria este condusă de David Kornel, un fost jucător din NBA care are susținere și din SUA și care a investit mult în ultimii ani. Va fi un turneu foarte bun!”, a declarat Branko Ćuić.

Lotul de  jucatori deplasat în Ungaria: Davis Chioreanu, Denis Dulău, Mark Bota, Matei Iancu, Alexandru Oncea, Daniel Ștețca, Darius Stretea, Dragoș Țenter, Jakab Zalán, Mihnea Brie, Tudor Lungu, Tudor Săcară. Antrenori: Mihai Popa, Branko Ćuić.

Ultimele Stiri
abonare newsletter