Sport

Potaissa Turda a reuşit a treia victorie pe teren propriu, în faţa lui HC Odorhei

Potaissa Turda a învins, luni, echipa aflată pe locul 3 în clasamentul Ligii Naționale de handbal masculin, HC Odorhei, cu scorul final 27-23, aceasta fiind a cincea victorie bifata de de handbaliștii turdeni în acest campionat.

Handbaliştii turdeni au început foarte bine partida şi s-au distanţat încă de la început (6-1 min 7), lucru care l-a determinat pe antrenorul oaspeţilor, Vlad Caba, să ceară time-out. Potaissa a continuat jocul bun, dar în minutul 15, l-a pierdut pe Nenad Savic, care a ieşit de pe teren accidentat. Finalul de repriză a aparţinut oaspeţilor, care au reuşit să reducă din diferenţă (15-13 la pauză).

Cele cinci goluri din prima repriză ale croatului Goran Bogunovic au redus diferenţa, iar la pauză scorul a fost 15-13 pentru Potaissa. HC Odorhei a reuşit să preia conducerea în actul secund, după două goluri reuşite de sârbul Mitar Markez.


Cu patru absenţe importante şi doar nouă jucători de câmp pe foaie, oaspeţii nu au putut ţine ritmul. Handbaliştii antrenaţi de Horaţiu Gal au trecut la controlul partidei şi nu au mai cedat iniţiativa până la final.

Antrenorul echipei Potaissa Turda, Horaţiu Gal, a declarat, la finalul partidei, că se aștepta la o partidă grea dar că portarul a făcut diferența în acest meci. „Ştiam că ne aşteaptă un meci greu, Odorheiul este o echipă bună, care se bate an de an la titlu. Am început foarte bine partida, dar accidentarea lui Savic ne-a stricat planurile. A doua repriză am început-o mai prost, dar diferenţa dintre meciul acesta şi cel cu Dinamo a fost poarta, care de data aceasta a funcţionat. Suntem pe drumul cel bun, am obţinut o victorie importantă contra unei echipe care se bate la titlu. Urmează partida de la Vaslui, de unde sperăm să ne întoarcem cu cele trei puncte”, a declarat Horațiu Gal.


Cu această victorie, Potaissa Turda urcă pe locul şapte cu 16 puncte şi aşteaptă partida de sâmbătă, din deplasare, contra celor de la HC Vaslui.

AHC Potaissa Turda - HC Odorhei 27-23 (15-13)


Potaissa Turda: Adomnicăi (6 goluri), Amihăesi (4), Grigoriev (3), Pavel (3), Rotaru (3), Cîntec (2), Thalmaier (2), Lazăr (2), Suciu (1), Niazhura (1).

HC Odorhei: Bogunovic (7 goluri), Markez (5), Onyejekwe (4), Goče (2), Sas (2), Kuzmanoski (2), Talas (1).


Arbitrii: Mihai Moldoveanu şi Adrian Georgescu (ambii Constanţa)

Observator: Vasile Pavel (Buzău)

abonare newsletter