Sport

U-BT a câștigat derby-ul Ardealului. U-BT - CSU Sibiu 77-74

Echipa de baschet masculin a Clujului din Liga Națională, U-BT, a reușit să învingă rivala CSU Sibiu, în derby-ul Ardealului, după un meci care a ținut suporterii cu „sufletul la gură”.

Cele două echipe au mers tot timpul partidei, disputate sâmbătă, cap la cap, amândouă dorindu-și victoria încă de la început.

Dacă primul sfert a fost la echipei oaspete, în al doilea sfert clujenii au recuperat, la pauză plecând la vestiare cu un avantaj de doar un punct.


Nici după pauză cele două echipe nu au reușit să se distanțeze de cealaltă, sfertul trei fiind terminat practic cu același număr de puncte. Ultimul sfert a fost „nerecomandat cardiacilor” după ce până în ultimele secunde cele două echipe au mers cap la cap, diferența de pe tabelă fiind de doar câteva puncte. Pe secundele de final clujenii au reușit să gestioneze mult mai bine situațiile și, datorită în mare parte greșelilor făcute de sibieni, au reușit să câștige partida la diferență de doar trei puncte, scor final 77-74.

Antrenorul echipei gazde, Marcel Țenter, i-a criticat pe jucători pentru modul în care au evoluat în primele sferturi, dar a declarat că este fericit pentru că până la urmă victoria a fost de partea clujenilor. „O victorie importantă. Începem cam greu meciurile de acasă, jucăm mai relaxați în deplasare. Primul sfert a fost deplorabil din punctul de vedere al intensității. Sferturile 2, 3 și 4 au fost câștigate, în mod normal acela trebuie să fie efortul nostru. Nici în sfertul al doilea nu am jucat chiar ce trebuia, am reușit doar să egalăm, să conducem cu un punct. Mă bucur pentru această victorie pentru că echipa a arătat caracter în condiții foarte grele și vreau să îi felicit pe jucătorii de la Sibiu pentru efortul și evoluția lor. La pauză le-am spus băieților că nu e normal ceea ce facem, baschetul pe care îl jucăm nu reprezintă ceea ce facem în mod normal și că trebuie să schimbăm acest lucru. Până la urmă am câștigat, dar avem multe de pus la punct”, a declarat Marcel Țenter.


Următoarea partidă baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania o vor disputa, în deplasare, în compania formației CSM CSU Oradea, sâmbătă, 24 octombrie.

Caseta tehnică:
U-Banca Transilvania - CSU Atlassib Sibiu 77-74 (14-22, 28-19, 14-14, 21-19)


Marcatori:
U-Banca Transilvania: Adamovic 23 (4X3, 5 rec., 5 p.d., 2 int.), Zigeranovic 12 (8 rec., 1 p.d., 1 int.), Hargrove 12 (3 rec., 3 p.d.), Dykes 10 (4 rec., 4 p.d., 1 int., 2 capace), Baciu 7 (2 rec.), Torok 6 (3 rec., 4 p.d.), Pasalic 5 (1 rec., 2 p.d.), Jawara 2 (2 rec.), Jucan (1 rec.).

CSU Sibiu: Hardy 18, Lalovic 14, Calota 10, Paul 9, Lee 8, Gilbert 6, Klassen 5, Paun 4.

Ultimele Stiri
abonare newsletter