Sport

CFR a fost învinsă de Dinamo în sferturile de finală ale Cupei Ligii

Elevii lui Francisc Dican au cedat, miercuri seara, în fața formației Dinamo București, scor 0-2 (0-1) și nu vor merge mai departe în semifinalele Cupei Ligii.

Dinamo și-a luat cu această ocazie revanșa în fața echipei din Gruia după înfrângerea de luna trecută cu 0-2. Golurile au fost marcate de camerunezul Marcel Essombe (22) și de Dorin Rotariu (55).

CFR l-a pierdut pe internaționalul de tineret Adrian Păun, accidentat în debutul meciului și schimbat în minutul 8. Dinamo a terminat meciul în inferioritate numerică după ce Steliano Filip s-a accidentat în ultimul minut, după ce gazdele efectuaseră toate schimbările.


Cu golgeterul Gnohere lăsat pe bancă, "câinii roşii au deschis scorul prin Essombe. Camerunezul, plecat dintr-o poziţie suspectă de offside, l-a învins pe Mincă, după o pasă superbă a lui Cosmin Matei.

După două minute, gazdele au avut o şansă uriaşă de a-ţi dubla avantajul, dar Rotariu, Essombe şi Matei au ratat incredibil desprinderea.


Oaspeţii au scăpat fără gol şi la execuţia lui Paul Anton, care a tras violent de la marginea careului, după cea mai spectaculoasă fază a primei reprize.

CFR a răspuns prin Gomelt, dar tânărul de 22 de ani din poarta gazdelor, Iustin Popescu, a avut un reflex providenţial. Portarul lui Dinamo a gafat la următorul atac al adversarilor, scăpând mingea la o centrare, dar Beleck nu a profitat.


În partea a doua, Vitor Bruno a trecut pe lângă egalare, dar a avut ghinion, mingea şterând bara. La cealaltă poartă, alb-roşiii nu au mai ratat. În minutul 55, Rotariu a luat o acţiune pe cont propiu, după o gafă în apărarea clujenilor, şi a stabilit rezultatul final.

Antrenorul CFR-ului, Francisc Dican, a declarat, la finalul meciului pierdut în „sferturile” Cupei Ligii, cu Dinamo, 0-2, că greșelile elevilor săi au fost de vină pentru înfrângere. Tehnicianul clujenilor nu a acuzat arbitrajul, deși la primul gol, Essombe a marcat dintr-o poziție suspectă de ofsaid. „A fost acea pasă lungă în spatele fundașilor noștri centrali, prin care au deschis scorul. După aceea, am reușit să echilibrăm jocul. Chiar le-am zis elevilor mei să nu se grăbească. Apoi a venit al doilea gol.. Era normal ca Dinamo să-și dorească să câștige, după înfrângerea din campionat. Ne-am pregătit pentru așa ceva, dar greșelile noastre ne-au costat”, a declarat Dican, pentru digisport.ro


Dinamo se va lupta pentru un loc în finala competiţiei cu Concordia Chiajna, care a trecut cu 1-0 de ASA Tg. Mureş.

FC Dinamo București - CFR 1907 Cluj 2-0 (1-0), Stadion „Dinamo” - București


Au marcat: Marcel Essombe (22), Dorin Rotariu (55).

Echipele de start
FC Dinamo București: I. Popescu – Fai, A. Marc, Mevlja, S. Filip – Vojnovic, P. Anton (cpt) – C. Matei, Palic, D. Rotariu – Essombe.
Rezerve: Cerniauskas – Puljic, Van Haaren, Feussi, Gnohere, Gavrilă, Moldoveanu. Antrenor: Mircea Rednic.

CFR Cluj: Mincă – T. Lopes, Tinc, L. Goian, Camora (cpt) – Petrucci, Gomelt – Vitor Bruno, Al. Păun, Negruț – Beleck.
Rezerve: T. Marc – Larie, Cr. Lopez, Jakolis, D. Coelho, A. Mureșan, Nouvier. Antrenor: Francisc Dican

Arbitru: Alexandru Tudor (București); arbitri asistenți: Ovidiu Artene (Vaslui), Mircea Mihail Grigoriu (București); arbitru de rezervă: Iulian Dima (București)

Observatori: Adrian Vidan (București) - CCA, Paul Cazan (București) - LPF

Etichete: dinamo cupa ligii cfr
Ultimele Stiri
abonare newsletter