Sport

Echipele clujene s-au impus din nou în fața rivalelor din Superligă și Liga 1

Olimpia Cluj și Olimpic Star Cluj au întâlnit, pe teren propriu, nou promovata echipă din capitala Moldovei, Navobi Iași și, respectiv, formația Sporting Lugas.

Pe o vreme urâtă, cu ploaie ușoară, Olimpia Cluj s-a impus în fața echipei Navobi Iași cu scorul de 10-1 (3-0), după un meci în care greșelile personale ale ieșencelor au tronat.

Venite cu un moral scăzut, după înfrângerea cu 0-6 cu formația Paris Saint Germain, în UEFA Women's Champions League, clujencele aveau nevoie de o gură de oxigen pentru abordarea partidei retur de miercuri de la Paris. Neșansa a făcut ca acest moral să fie căpătat după partida cu Navobi, care, în ciuda rezultatului mare, a jucat foarte curajos, însă, lipsa de experiență și diferența de valoare au făcut ca diferența de pe tabela de marcaj să fie atât de mare.


Meciul a fost destul de strâns, echipa ieșeană fiind una dintre cele care promit să se lupte la titlul de campioană. Antrenorul Olimpiei Cluj a menajat în mare parte jucătoarele care vor evolua în partida retur cu PSG, poarta fiind asigurată de spectaculoasa Lavinia Boandă care a reușit să facă față atacurilor echipei adverse.

Lipsa de experiență a jucătoarelor de la Iași și-a spus cuvântul încă de la începutul meciului, portarul Abălăsei Mirela, jucătoare care în sezonul anterior a evoluat la Heniu Prundu Bârgăului, la fel ca marcatoarea ieșencelor, Adina Rognean, cedând ușor în fața jucătoarelor mult mai experimentate de la Cluj.


De la Olimpia Cluj, Vătafu ('15 penalti), Lunca ('22, '70, '78), Bortan ('35), Popa ('71), Dariana ('75) și Dinescu ('86) au reușit să marcheze, iar pentru Navobi Iași, Rognean ('90) a fost singura care a înscris în poarta Olimpiei.

Antrenorul echipei Olimpia Cluj, Mirel Albon, a afirmat că această victorie vine să întărească moralul echipei înainte de returul cu formația Paris Saint Germain din șaisprezecimile UEFA Women's Champions League. „Astăzi am întâlnit o echipă mult schimbată în bine față de ultima dată când am jucat. Scorul de 10-1 nu reflecta realitatea din teren, cred că este o diferență prea mare. Iașiul a jucat curajos însă greșelile individuale și organizarea jocului în anumite momente au făcut diferența. Mi-au plăcut Plăcintă, Gangal și Rognean de la Iași. Noi am făcut ultima repetiție înainte de returul cu PSG și cred că după acest joc plecăm cu un moral ridicat și vom aborda total diferit partida de la Paris”, a spus Mirel Albon.


Antrenorul echipei Navobi Iași, Sorin Comisu, este fericit că după patru etape, elevele sale sunt singurele care au marcat în poarta Olimpiei Cluj. „Am încercat să jucăm curajos și am reușit, chiar dacă am primit zece goluri, totuși, echipa a fost unită și arată că putem aborda cu încredere partidele următoare. Până acum suntem singura echipă din campionatul nostru care a marcat gol în poarta echipei campioane”, a declarat Sorin Comisu.

În celălalt meci de fotbal feminin din Cluj-Napoca, disputat pe stadionul CMC din Gruia, echipa Olimpic Star Cluj s-a impus în fața formației Sporting Lugas, scor 3-1 (1-1).


După meciul care va avea loc miercuri, cu PSG, în returul UEFA Women's Champions League, Olimpia Cluj va întâlni, în deplasare, formația Independența Baia Mare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter