Sport

„U” Cluj - Steaua. Astăzi se „rejoacă” finala pe Cluj Arena

Universitatea Cluj a pierdut, pe data de 1 iunie 2015, finala Cupei României în fața Stelei. De atunci s-a schimbat totul la Cluj, mai puțin banii și patronul.

Universitatea Cluj a retrogradat în sezonul trecut din Liga 1, iar perspectivele financiare nu sunt dintre cele mai bune pentru tinerii studenți antrenați de Marius Popescu.

Cu un lot extrem de tânăr, niciun jucător nedepășind vârsta de 22 de ani, Universitatea a început campionatul cu o victorie la Târgoviște, 0-1, însă de atunci a suferit trei înfrângeri consecutive, fără să mai înscrie vreun gol.


Calificată însă în 16-imile Cupei României, Universitatea are o misiune aproape imposibilă în fața Stelei.

Echipa Stelei a ajuns de ieri la Cluj, pentru acest ”derby”, dar Mirel Rădoi a ales să menajeze cinci jucători de bază. Vedeta Stelei și noua achiziție a clubului, Houssine Kharja, va absenta de la acest meci alături Nicușor Stanciu, Lucian Filip, Cornel Râpă și Alin Toșca care au rămas și ei în Capitală, fiind menajați sau având ușoare probleme medicale.
Cu toate acestea, suporterii Universității promit iar un spectacol adevărat pe Cluj Arena, așa cum s-a întâmplat de altfel și pe Arena Națională, la finala Cupei României din sezonul trecut, pierdută în fața roș-albaștrilor, 0-3.


Potrivit oficialilor Cluj Arena, la meci sunt așteptați peste 10.000 de oameni, cunoscut fiind faptul că foarte mulți fani își cumpără tichete pe ultima sută de metri, în ziua partidei.

Interesul pentru această partidă este unul destul de mare, dacă ținem cont de faptul că la aceeași oră are loc concertul lui Eros Ramazotti, în Sala Polivalentă, eveniment care se va desfășura cu casa închisă (8.000 de oameni).


Un lucru mai puțin așteptat este faptul că CCA a luat o decizia de a-l delega pe Denis Haidiner (23 ani) la meciul dintre Universitatea Cluj și Steaua București.

Haldiner s-a mai aflat la centru în acest sezon la alte patru partide, una contând pentru barajul de promovare în Liga a 3-a, două din Liga a 2-a și una din Cupa României (Berceni - Rapid).


Universitatea Cluj - Steaua Bucureşti, ora 20:30
Arbitri: Denis Haidiner - Ferencz Tunyogi, Marius Badea - Nicolae Botaş
Observatori: Nicolae Grigorescu, Adrian Lucaci.

Rezultatele meciurilor din 16-imile Cupei României:
UTA Bătrâna Doamnă - Pandurii 1-1, 1-3 d.l.d.
CS Balotești - CFR Cluj 0-1 d.p.
Viitorul II - Academica Clinceni 2-1
Bucovina Pojorâta - ASA Târgu-Mureș 1-4
ACS Berceni - CSMS Iași 1-1, 2-4 d.l.d.
CSM Râmnicu Vâlcea - ACS Poli Timișoara 0-2
Rapid CFR Suceava - FC Braşov 0-2
SC Bacău - CS U Craiova 1-1, 6-4 d.p.
Unirea Brânceni - Astra Giurgiu 0-5
CS Mioveni - FC Botoşani 1-2
FCM Baia Mare - FC Voluntari 1-0
Ripensia Timişoara - Viitorul 0-2
Unirea Târlungeni - Petrolul 0-4

Ultimele Stiri
abonare newsletter