Sport

Moda căciulilor dacice ajunge și la Cupa Mondială de rugby din Anglia

Componenţii lotului naţional de rugby au plecat, miercuri dimineaţă, spre Anglia, unde vor participa la Cupa Mondială, sportivii români primind pe Aeroportul Henri Coandă, din partea Federaţiei Române de Rugby, câte o căciulă dacică, pileus.

Rugbistul Andrei Rădoi se gândeşte cu emoţie la prima partidă de la Cupa Mondială din Anglia, împotriva vicecampioanei mondiale Franţa, dar speră ca naţionala României să îşi realizeze obiectivul propus, de a câştiga două dintre cele patru partide din grupă. „Oricând ne simţim români şi suntem mândri să purtăm însemne tradiţionale. Sperăm să ne poarte noroc aceste căciuli şi să luptăm aşa cum au luptat şi strămoşii noştri. Acum, emoţiile se amplifică şi abia aşteptăm să începem turneul. Cu Franţa va fi un meci foarte greu, vom începe ca din puşcă acest turneu, împotriva ultimei finaliste a Cupei Mondiale. Dar sperăm să ieşim cu capul sus de pe teren. Mergem foarte încrezători şi cu ambiţie, pentru a ne întoarce cu obiectivul propus”, a declarat Rădoi.

Căciulile dacice le vor fi utile rugbiştilor români, ţinând cont de vremea capricioasă din Anglia, este de părere pilierul Paulică Ion. „A venit şi ziua cea mare, sunt emoţii, dar şi puţină oboseală, pentru că de două zile ne facem bagajul. Mergem la marea înfruntare. Federaţia s-a gândit să ne facă şi un mic cadou, să nu uităm că suntem români, dar poate şi pentru că mergem în Anglia şi acolo e un pic mai răcoare. Sper să ne aducă şi noroc”, a spus Paulică Ion.


Președintele Federației Române de Rugby, Haralambie Dumitraș, a afirmat că are convingerea că reprezentativa va face o figură frumoasă la Cupa Mondială ce va debuta vineri. „S-a vorbit foarte mult, în ultimul timp, despre prezența României la Cupa Mondială. Am intrat în linie dreaptă și cred că este momentul să trecem la fapte. Am convingerea că băieții o să facă o figură frumoasă, o să avem o comportare care o să fie mult timp adânc încrustată în memoria suporterilor din țara noastră”, a spus Hari Dumitraș.

Lotul României care va participa la Cupa Mondială de rugby este următorul: Adrian Apostol, Alexandru Ţăruş, Andrei Rădoi, Andrei Ursache, Ionuţ Botezatu, Cătălin Fercu, Csaba Gal, Daniel Carpo, Dănuţ Dumbravă, Eugen Căpăţână, Florin Ioniţă, Floriu Surugiu, Florin Vlaicu, Horaţiu Pungea, Johannes Van Heerden, Mădălin Lemnaru, Marius Antonescu, Michael Wiringi, Mihai Macovei, Mihăiţă Lazăr, Otar Turashvili, Ovidiu Toniţa, Paula Kinikinilau, Paulică Ion, Sabin Strătilă, Stelian Burcea, Tudorel Bratu, Valentin Calafeteanu, Valentin Popîrlan, Valentin Ursache, Viorel Lucaci.


Primele meciuri din grupa României vor avea loc pe 19 septembrie, între Irlanda și Canada, respectiv între Franța și Italia.

La Cupa Mondială de rugby din Anglia, România va evolua în Grupa D, având programate următoarele meciuri: cu Franţa, în 23 septembrie la Londra; cu Irlanda, în 27 septembrie la Londra; cu Canada, în 6 octombrie la Leicester; cu Italia, în 11 octombrie la Exeter.


Deschiderea Cupei Mondiale va avea loc vineri 18 septembrie, de la 22,00 (ora României), pe Twickenham Stadium urmând să se confrunte Anglia și Fiji, meci contând pentru Grupa A.

Ultimele Stiri
abonare newsletter