Sport

Simona Halep după calificarea în semifinalele US Open: „Nu sunt înaltă şi nici nu am muşchi, așa că puterea vine din interior”

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat, miercuri, în semifinalele US Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 20, în sferturile de finală ale turneului.

Partida a durat două ore şi 40 minute şi la capătul ei Halep a reuşit a treia calificare în penultimul act al unui Grand Slam, după Roland Garros şi Wimbledon, ambele în 2014, şi a 45-a victorie în 2015.

Halep a învins, astfel, o adevărată campioană, pe Victoria Azarenka, fostă numărul 1 mondial, cu 17 titluri în palmares, dintre care două de Grand Slam, după un meci în care românca a etalat un tenis inteligent, foarte bine articulat tactic.


Azarenka a fost agresivă de la început, şi-a asumat responsabilitatea de a conduce meciul, ca o mare jucătoare. Mingile ei au avut forţă şi profunzime, dar mai puţină precizie. Sportiva din Belarus a dat dovadă de un pic de precipitare în evoluţie, a atacat fileul nepregătită uneori, a folosit lovituri nepotrivite, însă şi-a corectat din mers erorile, dovedind că locul ei este pe poziţiile înalte ale ierarhiei mondiale, unde a fost în urmă cu doi ani.

De partea cealaltă, Halep, încurajată din tribună de Nadia Comăneci şi de Horia Tecău, s-a apărat mai mult, o postură care îi convine, şi a răspuns cu obişnuita ei risipă de energie, acoperind bine terenul, şi cu lovituri aparent imposibil de executat, eficiente fiind mai ales cele în lung de linie.


Simona Halep a declarat că este grozav să ajungă în această fază a competiţiei, subliniind că se simte foarte bine şi savurează acest turneu. „Este grozav să fiu în semifinale, mă simt bine aici, savurez acest turneu. Mă bucur că am putut s-o înving pe Azarenka. În primul set am fost mai agresivă, am dominat, apoi am făcut un pas înapoi. După pauză mi-am spus că nu am nimic de pierdut, am spus că trebuie să-mi găsesc calea şi aşa am făcut”, a declarat Halep la Eurosport.

Jucătoarea Simona Halep a explicat, la conferinţa de presă, că nu este înaltă şi nici nu are muşchi solizi, astfel că puterea ei vine din interior. „Cred că îmi vine mai multă putere din interiorul meu în timpul jocului. Nu sunt foarte puternică fizic. După cum vedeţi, nu am muşchi solizi. Nu sunt înaltă. Am putere înlăuntrul meu. Lupt. Totdeauna este ca o mare provocare pentru mine, fiecare punct este o provocare. Aşa ca fac tot ce pot. Alerg după fiecare minge şi asta cred că mă face să fiu mai puternică în acest moment”, a afirmat Halep.


În faza următoare, Simona Halep o va întâlni, joi, pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26, care a eliminat-o în sferturi pe Petra Kvitova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 5, scor 4-6, 6-4, 6-2.

În vârstă de 33 de ani, Pennetta conduce, cu 3-1, în meciurile directe cu Halep. Însă succesele italiencei nu sunt mai recente de 2013: sferturi la Marbella (2010), scor 6-4, 7-6 (4), optimi la Bastad (2013), scor 4-6, 7-5, 2-0, abandon şi optimi la US Open (2013), scor 6-2, 7-6 (3). Halep are o victorie în ultimul meci, disputat în martie, în optimile de finală ale turneului de la Miami, scor 6-3, 7-5.


Calificarea în semifinalele US Open este recompensată cu un premiu de 805.000 de dolari şi cu puncte 780 de WTA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter