Sport

Elevii lui Marcel Țenter se pregătesc de Cupa României la Cluj City Cup 2015

Baschetbaliștii clujeni de la echipa U-Banca Transilvania vor efectua primele partide oficiale în cadrul Cluj City Cup 2015, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Înainte de acest eveniment la care vor participa echipele românești Steaua CSM București și Energia Târgu Jiu, cărora li se va alatura gruparea sârbă Metalac Valjevo, au fost prezenți la conferința de presă organizată cu ocazia acestei ediții jucătorul Kyndall Dykes și antrenorul principal Marcel Țenter.

Antrenor principal al echipei U-Banca Transilvania, Marcel Țenter, a declarat că nu se așteaptă la o prestație extraordinară din partea jucătorilor dar că acest turneu va fi foarte benefic pentru conturarea lotului înainte de Cupa României. „Suntem în plin proces de pregătire, turneul din Serbia ne-a arătat faptul că suntem o echipă competitivă, am făcut meciuri foarte echilibrate, cu echipe foarte bine cotate. Dar, până la urmă, acest lucru contează mai puţin, este important modul în care ne-am găsit noi ritmul de joc. Nu putem aştepta o chimie extraordinară, deoarece avem jucători noi, din punct de vedere ofensiv toată lumea a depus efort maxim pentru a progresa în meciurile acestea.
Ne concetrăm pe turneul care începe vineri, unul foarte atractiv, cu echipe competitive şi cred că va fi o bună repetiţie pentru începerea Cupei României şi a campionatului. Din punctul de vedere al efortului, cred că turneul va fi ca şi în play-off, pentru că fiecare jucător va trage la maxim să își stabilească ierarhiile şi să arate antrenorilor potenţialul lor. Astfel că, pentru spectatori, va fi foarte interesant şi vor avea ce vedea!”, a declarat Marcel Țenter.


Noul simbol al echipei clujene, Kyndall Dykes, fundașul U-Banca Transilvania, a afirmat că se simte bine după ce a revenit la echipă și că se așteaptă la meciuri dificile la acest final de săptămână. „Vor veni echipe puternice la turneul Cluj City Cup, mă aştept să fie meciuri dificile. Ştim că este doar începutul, echipele nu s-au reunit de mult timp. Cu siguranţă, fiecare echipă îşi doreşte să câştige, şi noi ne dorim acelaşi lucru, nimănui nu îi place să piardă. Toate echipele vor da totul pentru a învinge întotdeauna, te simți bine când câştigi un trofeu. Din prima zi când am ajuns la echipă, m-am simţit bine, colegii m-au primit cu căldură, am glumit, părea că sunt de ani de zile cu această echipă, cu aceşti băieţi. Toată echipa, tot clubul îşi doreşte să câştige titlul. Acesta este principalul nostru obiectiv”, a afirmat Dykes.

Ambele formații românești vor reprezenta țara noastră în competiții europene, Steaua în EuroCup și Energia în noua cupă organizată de FIBA Europe. De asemenea, cele două echipe au jucat în sezonul trecut semifinala campionatului, Steaua fiind eliminată de Târgu Mureș și Energia de CSU Ploiești.


Și sârbii de la Metalac au jucat semifinala campionatului, după ce în sezonul regulat s-au clasat pe poziția a 3-a, în urma Stelei Roșii și a lui Partizan. În penultimul act al ligii sârbe, Metalac a fost eliminată de Partizan Belgrad.

Intrarea spectatorilor este liberă la acest eveniment.


Programul de desfășurare:
Vineri, 11 septembrie 2015
18:00 CS Energia Tg. Jiu - Steaua CSM Eximbank Bucureşti
20:30 KK Metalac Valjevo - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Sâmbătă, 12 septembrie 2015
18:00 Finala mică
20:30 Finala mare

Ultimele Stiri
abonare newsletter