Sport

România nu reușește să învingă nici naționala Greciei. România - Grecia 0-0, în preliminariile Euro 2016

Naționalele de fotbal ale României și Greciei au terminat la egalitate, 0-0, luni seara, pe Arena Națională din București, într-un meci din Grupa F a preliminariilor EURO 2016.

România nu a reușit nici de data aceasta să convingă, acesta fiind al treilea rezultat consecutiv de 0-0, după cele din deplasare cu Irlanda de Nord și Ungaria.

Grecia, codașa a grupei, a început destul de sus meciul, dar tricolorii și-au creat prima ocazie a partide, în minutul 6, pe contraatac, dar Budescu a tras în blocaj. Tot jucătorul Astrei a avut o șansă bună de a deschide scorul (17), însă a tras slab din unghi și portarul Karnezis a respins cu piciorul. Keșeru a preferat un șut din poziție nu tocmai favorabilă, iar mingea s-a dus peste poartă (18). Torje a avut și el o ocazie notabilă, dar șutul său a fost respins de un apărător elen (37).


Keșeru a irosit cea mai mare ocazie a primei reprize, în minutul 40, după o pasă remarcabilă, dar atacantul lui Ludogoreț a tras pe lângă poartă.

Grecia nu a avut în prima repriză niciun șut la poartă măcar, în timp ce România a avut șapte (unul pe spațiul porții).


Reluarea lui Keșeru, din marginea careului mic, fost din nou blocată, rezultând un corner (57). Asaltul la poarta lui Karnezis a continuat, iar goalkeeper-ul elen a respins șutul lui Torje la colțul scurt (74). Kone (84) a dat ceva emoții, cu un șut din afara careului, dar Tătărușanu a fost la post. Ultima oportunitate a echipei noastre a fost irosită de Sânmărtean, care a trimis peste poartă din lovitură liberă de la circa 24 de metri (90+1).

Tricolorii au fost lipsiți de luciditate în partida cu Grecia, mereu a lipsit ultima pasă, în ciuda jocului de posesie destul de bun. Ineficiența naționalei României este una cronică, având un singur gol marcat în ultimele patru partide din preliminarii și o medie de mai puțin de un gol pe meci.


Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a afirmat că lipsa de claritate la finalizare a tricolorilor a fost principalul motiv pentru care reprezentativa noastră a terminat la egalitate cu Grecia, 0-0, în preliminariile EURO 2016. „Din nefericire, am terminat iar la egalitate, nu am avut claritate la finalizare și ne-am precipitat. Pozitiv este faptul ca am atacat și am încercat să marcăm. Îmi pare rău că nu am reușit să câștigam. Nu am ce să le reproșez băieților, și-au dorit victoria, au încercat să joace ofensiv”, a mai spus Iordănescu.

Selecționerul a evidențiat cauzele lipsei de eficacitate a tricolorilor: jucătorii din străinatate, care nu reușesc să-și găsească cadența la echipele lor de club. „Aceste lucruri au contat și contează în jocul echipei naționale, precum și faptul că trei dintre jucătorii noștri de atac care ar fi putut să ne ajute, Rusescu, Stancu și Marica, sunt încă în afara ariei de selecție din cauza problemelor personale. Marica vine după o pauză de opt luni de zile, accidentat, cu operație. Faptul că nu a avut în ultimele 10 luni activitate și nici nu a putut să joace e clar că l-a adus în această situație. Sper ca în această lună jucătorii noștri să joace mai mult și după aceea, la meciurile cu Finlanda și Feroe, să obținem rezultatele pe care ni le dorim”, a mai spus Iordănescu.


România a terminat ultimele trei partide din preliminarii cu același scor, 0-0, cu Irlanda de Nord, Ungaria (ambele în deplasare) și cu Grecia.

Naționala țării noastre se menține pe locul secund în grupă după această remiză, fiind în cărți pentru realizarea obiectivului, calificarea la EURO 2016. În ultimele două partide din grupă, România va întâlni, luna viitoare, Finlanda, la București (8 octombrie), și Insulele Feroe, în deplasare (11 octombrie).

Ultimele Stiri
abonare newsletter