Sport

Comitetul Executiv al FRF a declinat luarea unei decizii în privinţa echipelor FC Timişoara şi Gloria Bistriţa

<p><img src="documente/stories/06_iunie/21_ziua/fotbal mircea-sandu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, întrunit ieri, a votat două amendamente la procesul de licenţiere a cluburilor de fotbal.</p>

 

Site-ul informează FRF că s-a declinat luarea unei decizii în privinţa echipelor FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor.


Conform primului amendament, hotărârile Comisiei de Apel a sistemului naţional de licenţiere a cluburilor, în ceea ce priveşte licenţa necesară participării în competiţiile interne, vor putea fi atacate la Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS) de la Lausanne.

În această situaţie, FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, care nu au primit licenţă pentru prima ligă, vor trebui să se adreseze TAS pentru a afla dacă vor juca în sezonul viitor în Liga I.

De asemenea, Comitetul Executiv a hotărât că nu se va mai ţine cont, "în evaluarea cluburilor începând din următorul ciclu de licenţiere, de eventualele datorii ale acestora faţă de stat".

Totodată, Comitetul Executiv a luat act de prezentarea de ordin general a procesului de licenţiere din perspectiva UEFA, efectuată de domnul Andrea Traverso, Directorul UEFA pentru Licenţierea Cluburilor şi Fair-Play-ul Financiar.

Tot luni a fost aprobată numirea lui Victor Piţurcă în calitate de selecţioner al echipei naţionale a României, precum şi staff-ul său, alcătuit din Eugen Neagoe, Florin Marin, Gabriel Boldici, Dan Apolzan - antrenori secunzi, Martin Tudor - antrenorul portarilor, Marian Dima - preparator fizic, Ovidiu Costeşin - director sportiv. Mandatul care se va întinde de la 1 iulie 2011 până la 30 noiembrie 2015, iar obiectivul este calificarea la turneul final al EURO 2016, programat în Franţa. În cazul calificării, contractul se va prelungi automat şi pe durata disputării turneului final, Victor Piţurcă având, ulterior, drept de preempţiune pentru un nou contract.

Conform site-ului FRF, "au fost aprobate, în conformitate cu dispoziţiile art. 35.4 lit.e din Statutul FRF, clasamentele finale ale competiţiilor de seniori organizate de FRF, ediţia 2010-2011, respectiv Cupa României-Timişoreana, campionatul Ligii a 2-a, campionatul Ligii a 3-a, campionatul de fotbal feminin, Cupa României la fotbal feminin, Ligile I şi a 2-a de Fotbal în sală, Cupa României la fotbal în sală".

De asemenea, "au fost dezbătute modificările, propuse, ale următoarelor regulamente, ce vor fi aprobate în proxima şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, din data de 4 iuli: Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice, Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, Regulamentul Disciplinar, Regulamentul privind Statutul Antrenorului, Regulamentul de Organizare a Competiţiilor de Futsal". Potrivit Agerpress.

abonare newsletter