Sport

Alexandra Lunca: „Îmi doresc Barcelona, să o învingem și la Cluj, dar și în deplasare”

Pentru a treia oară în 14 ediții reprezentanta României, Olimpia UT Cluj-Napoca a reușit să depășească grupele Ligii Campionilor la fotbal feminin, celelalte două reușite fiind în sezoanele 2011-2012 și 2012-2013.

Campioana României, Olimpia Cluj, a câștigat săptămâna trecută partidele cu Parnu (4-0), Ekonomist (6-1) și Pomurje (2-0) și a câștigat grupa, calificându-se în șaisprezecimile competiției. Cea mai bună marcatoare din această grupă a fost românca Alexandra Lunca, 19 ani, autoare a patru goluri.

Jucătoarea care a obținut anul trecut trofeul „Gheata de aur” pentru cea mai bună marcatoare din campionatul intern, Alexandra Lunca, a oferit un scurt interviu, pentru site-ul frf.ro, după întoarcerea din localitatea Beltinci (Slovenia), gazda din acest an a meciurilor de calificare, Grupa 5, în care dezvăluie câteva dintre țintele din acest an ale echipei de pe malul Someșului.


Reporter: Alexandra, ce înseamnă pentru tine această calificare?
Alexandra Lunca: Având în vedere volumul de muncă depus și timpul investit în perioadele de pregătire, rezultatul obținut nu este doar o bucurie personală, ci o bucurie pentru întreaga echipă, deoarece este rodul muncii colective, de care pot să afirm că sunt foarte mândră.

R.: Descrie-mi, te rog, golul favorit din această grupă.
A.L.: Nu pot să spun că am un gol favorit, deoarece bucuria din privirile colegelor mele, când mă felicită după ce înscriu, mă face să simt fiecare gol ca fiind unul perfect indiferent de modul in care a fost marcat.


R.: A existat vreun moment dificil pentru tine, pentru echipă, în aceste trei meciuri? Sau ați avut tot timpul calificarea la îndemână?
A.L.: Fiecare meci reprezintă o nouă provocare, în sensul că fiecare meci necesită dăruire, coordonare, seriozitate și dragoste pentru joc, pentru culorile clubului. Știind însă modul cum am pregătit sezonul, cum ne-am pregătit și ne-am antrenat, am fost foarte încrezătoare în calificare. Cu toate acestea au fost și emoții și momente mai dificile din cauza accidentării mele, însă, cu sprijinul echipei, nu am simțit aceste aspecte ca fiind foarte apăsătoare.

Obiectivul echipei: în premieră la EURO

R.: E vreo echipă pe care ți-ai dori să o întâlnești în următoarea rundă în urma tragerii la sorți de mâine?
A.L.: Da, îmi doresc Barcelona, să o învingem și la Cluj, dar și în deplasare.


R.: Care este obiectivul tău personal pentru noul sezon?
A.L.: Să muncesc cel puțin la fel de mult și să fac împreună cu întreaga echipă ca numele Olimpia să fie asociat, așa cum toată lumea știe, cu titulatura de „Campioană a României”.

R.: Se apropie debutul preliminariilor cu echipa națională, ce așteptări ai de la noua campanie de calificare?
A.L.: Îmi doresc foarte mult ca împreună cu fetele din echipa reprezentativă să ne calificăm în premieră la un turneu final al Campionatului European.


Președintele clubului Olimpia Cluj, Alin Cioban, despre jucătoarea clujeancă: „Alexandra Lunca, cea mai bună marcatoare în grupa noastră, reprezintă atât istoria, cât și viitorul clubului Olimpia. Ea a fost printre primele jucătoare legitimate la Olimpia, iar în prezent, indiferent de echipa pe care o întâlnim, numele ei este cunoscut la perfecție de adversare.”

Alexandra Lunca este o tânără jucătoare în vârstă de 19, fiind născută pe data de 22 august 1995, la Blaj. A evoluat pentru selecționatele U17, U19, iar acum joacă pentru echipa de senioare, unde a debutat la 15 ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter