Sport

Campioanele mondiale de la „U” Cluj: „Suntem cea mai tânără echipă din liga națională dar sperăm să o compensăm cu muncă, ambiție și determinare”

Componentele naționalei de handbal a României, care au cucerit primul loc la Campionatul Mondial din Macedonia de anul trecut, Cristina Laslo, Sonia Vasiliu și Alexandra Dindiligan, au vorbit, într-un scurt interviu după turneul Memorialul „Tiberiu Rusu”, despre proiectul pentru viitorul handbalului românesc care se construiește la Universitatea Cluj.

U Alexandrion Cluj a câștigat licitația pentru trei junioare de la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea: portarul Alexandra Prodan, Sonia Vasiliu, inter stânga și Alexandra Dindiligan, extremă stânga. Ultimele două au fost colege cu Cristina Laslo la lotul echipei naționale de junioare U18, care a câștigat Campionatul Mondial din Macedonia de anul trecut.

„Am ales U Alexandrion pentru că este echipă cu jucătoare tinere. Prima impresie a fost una pozitivă, fiind o echipă cu atitudine. Abia aștept să încep campionatul. Această echipă promovează tineretul fiind un important proiect extraordinar pentru viitor”, spune portarul Alexandra Prodan, potrivit sportprofit.ro.
„Constituie un avantaj faptul că suntem o echipă tânară, că ne cunoaștem între noi și avem aceleași obiective. Datorită faptului că voi fi în continuare împreună cu colegele de la națională și chiar cu fostele colege de la Centru de Excelență deja mă face să ma simt ca în familie. Suntem cea mai tânără echipă din liga națională, lipsa noastra de experiență este normal că se va vedea, dar sperăm să o compensăm cu muncă, ambiție și determinare. Prima impresie este că suntem o echipă unită, la început de drum, iar doamna antrenoare Carmen Amariei este liantul care ne dă forța, curajul și determinarea care contează enorm”, a spus și Alexandra Dindiligan.


Cel mai bun centru de la Mondialul de anul trecut, Cristina Laszlo este, în ciuda vârstei fragede, printre jucătoarele cu experiență de la U Alexandrion. Ea consideră că este un plus faptul că media de vârstă începe să scadă la echipă. „Fetele tinere abia așteaptă să joace, să dea totul pentru echipă. Pentru mine contează să am în echipa de la club colege de la națională, îmi sunt prietene bune și ne susținem. Știu că mă pot baza pe ele. Principalul obiectiv este câștigarea a cât mai multe meciuri, mai ales pe teren propriu”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter