Sport

Astra Giurgiu și Steaua București și-au aflat adversarele din play-off-ul Europa League

Singurele echipe din campionatul României care au rămas în play-off-ul Europa League, Astra Giurgiu și Steaua București, și-au aflat vineri adversarele din următoarele meciuri.

Echipa Astra Giurgiu va întâlni formația olandeză AZ Alkmaar în play-off-ul competiției Europa League, conform tragerii la sorți efectuate vineri, la sediul UEFA de la Nyon (Elveția).

Partida tur va avea loc pe 20 august, la Giurgiu, returul fiind programat pe 27 august, în Olanda.


Astra Giurgiu a eliminat în turul III preliminar al Europa League puternica echipă engleză West Ham United, în fața căreia s-a impus cu 2-1 pe teren propriu, joi seara în meciul retur, după ce a terminat la egalitate prima manșă (2-2), disputată la Londra.

AZ Alkmaar a trecut la rândul ei în faza precedentă a celei de-a doua competiții continentale intercluburi de gruparea turcă Istanbul Buyuksehir, pe care a învins-o în ambele manșe (2-0 și 2-1).


Gruparea olandeză, înființată în urmă cu 48 de ani, are în palmares două titluri naționale (1981 și 2009), iar în sezonul trecut s-a clasat pe locul 3 în Eredivisie.

Campioana României, Steaua București, va întâlni echipa norvegiană Rosenborg Trondheim în play-off-ul Europa League, conform tragerii la sorți care a avut loc vineri, la sediul Uniunii Europene de Fotbal de la Nyon.


Meciul tur se va disputa pe 20 august, la București, în timp ce returul este programat o săptămână mai târziu, pe 27 august, în Norvegia.

Directorul Sportiv al Stelei, Mirel Rădoi, a declarat, pentru pagina oficială de facebook a clubului despre „dubla” cu Rosenborg BK, din play-off-ul UEFA Europa League, că important este ca echipa să meargă mai departe, indiverent de ce s-a întâmplat când el era jucător.
„Nu contează ce s-a întâmplat la meciul de acum 10 ani. Important este ca noi să facem două meciuri bune și să ne calificăm în grupele UEFA Europa League. Suporterii pot fi siguri că noi vom face tot posibilul pentru a ne întoarce victorioși de la Trondheim. Cred foarte mult în calificare și știu că jucătorii noștri își doresc să arate că merită să evolueze la cel mai inalt nivel”, a declarat Mirel Rădoi.


Rosenborg Trondheim, grupare înființată în anul 1917, are în palmares 22 de titluri naționale, ultimul cucerit în 2010, precum și 9 Cupe ale Norvegiei.

Echipa pregătită de Kare Hedley Ingebrigtsen a trecut în turul III preliminar al Europa League de echipa ungară Debrecen VSC, în fața căreia a câștigat ambele manșe (3-2 și 3-1).


Steaua București dispută play-off-ul Europa League după ce a fost eliminată în turul III preliminar al Ligii Campionilor de echipa sârbă Partizan Belgrad (1-1 la București și 2-4 la Belgrad).

Tabloul complet al play-off-ului Europa League:
Altach - Belenenses
Zilina  - Athletic Bilbao
Milsami Orhei - Saint-Etienne
Jablonec - Ajax
Steaua - Rosenborg
Zorya - Legia Varşovia
Molde - Standard Liege
Viktoria Plzen - Vojvodina
PAOK FC - Brondby
Bodeaux - Kairat
Panathinaikos - Qabala
Lech Poznan - Videoton
Southampton - Midtjylland
Astra - AZ Alkmaar
Dinamo Minsk - Salzburg
Odds BK - Borussia Dortmund
Slovan Liberec - Hajduk Split
FK Krasnodar - Helsinki
Atromitos - Fenerbahce
FC Thun - Sparta Praga
Rabotnicki - Rubin Kazan
Young Boys - Qarabag

Ultimele Stiri
abonare newsletter