Sport

Valentin Lemnaru revine la meciurile din Liga 1

În vârstă de 31 de ani, Lemnaru a început pregătirea de vară alături de „U” Cluj, deși la finalul sezonului trecut îi expirase înțelegerea cu gruparea „șepcilor roșii”.

Fostul golgheter al Universității Cluj, Valentin Lemnaru, a semnat cu Petrolul Ploiești. Contractul este în vigoare până la sfârșitul actualului campionat, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Valentin Lemnaru nu a fost prezent la primul antrenament al echipei de la Baza Sportivă „Dan Anca”, însă și-a anunțat ulterior dorința de a continua la Universitatea Cluj chiar dacă știa că problemele financiare persistă și situația este una incertă în ceea ce privește continuarea în Liga a 2-a.


Potrivit unui material scris de prosport în urmă cu un an, povestea atacantului  de la Cluj este una fascinantă: în 2003, când evolua cu Poli Timișoara în liga a treia, a renunțat la fotbal și s-a dus pe șantier, să lucreze la Autostrada Soarelui. A revenit repede și a evoluat și pentru Dinamo, dar a „explodat” la „U” Cluj și Pandurii, pentru care a marcat 43 de goluri în 136 de meciuri în perioada 2009-2014.

Fostul jucător al Universității Cluj, Valentin Lemnaru, a declarat, potrivit ph-online.ro, că are poftă de goluri mai ales că a stat destul de mult înafara fenomenului fotbalistic. „M-am înțeles cu Petrolul până la vară, a contat enorm că am fost dorit! Chiar îmi doream să joc, am stat destul în afara fenomenului și îmi este poftă să dau goluri! Am văzut echipa jucând, are jucători buni, antrenor tânăr și talentat, se mișcă bine și sunt sigur că pot ajuta să jucăm în play-off! Am discutat chiar cu patronul Dan Capră și vreau să cred că am făcut o alegere bună!”, a declarat Lemnaru.


Administratorul judiciar Marieta Anastasescu a fost luni la Cluj pentru a negocia contractele cu jucătorii. Aceasta nu a reușit să le ofere nici o garanție fotbaliștilor că echipa va avea bani să se mențină în Liga a II-a, scrie stiridesport.ro. Vali Lemnaru a plecat deja, iar Laurențiu Buş e foarte aproape să renunțe la o revenire. Și alți jucători își caută deja alte angajamente.

„Studenții” Universității Cluj vor pleca în cantonament la Poiana Brașov, pe 10 august, revenirea la Cluj fiind programată 10 zile mai târziu. În acest interval, jucătorii vor disputa și o serie de meciuri amicale, printre adversari numărându-se Gaz Metan Mediaș și FC Brașov.


Jucătorii și angajații s-au revoltat când au aflat că se organizează un cantonament costisitor, pentru că sunt cu salariile neplătite și mulți dintre ei locuiesc în condiții foarte proaste, dar li s-a răspuns că stagiul de pregătire este plătit de un sponsor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter