Sport

Jorge Costa: Vrem să fim primii

<p />Antrenorul clubului de fotbal CFR 1907 Cluj, Jorge Costa, spune că, deşi nu cunoaşte deocamdată multe lucruri despre celelalte echipe din Liga 1 de fotbal, el şi jucătorii săi îşi propun să fie primii în campionat.

Jorge Costa a declarat că antrenamentele cu jucătorii decurg bine, cu toate că încă sunt în faza de cunoaştere reciprocă. „Trebuie să fim pregătiţi să ne îndeplinim obiectivele, iar eu şi preşedintele gândim la fel, singurul scop este acela de a fi primii. Dacă nu-ţi convine presiunea, eşti liber să-ţi schimbi meseria. Deocamdată nu cunosc multe lucruri despre celelalte echipe, sunt preocupat doar de echipa mea, iar pe măsură ce ne apropiem de începerea campionatului, voi aduna informaţii despre toate”, a menţionat antrenorul CFR Cluj. El a precizat că se va hotărî după cantonamentele din această vară dacă CFR Cluj are sau nu nevoie de alţi jucători. „Mă bazez pe cantonamente, unde vom lucra mai mult împreună, vom avea şi amicale. Vom trage concluziile după cantonamente. Atunci vom vedea dacă mai avem nevoie de întăriri. Sunt obişnuit cu presiunea, am jucat la nivel înalt. Dacă nu o accept trebuie să mă las. Vrem să luăm locul I”, a declarat lusitanul într-o conferinţă de presă.

La rândul său, preşedintele Iuliu Mureşan a confirmat poziţia noului tehnician al echipei. „O să adoptăm un sistem de premiere din 5 în 5 etape, dar cu condiţia ca echipa să fie locurile 1-3. Când jucătorii nu vor fi pe aceste locuri nu vor primi decât o foarte mică parte din prime. Lupta pentru titlu va fi strânsă, să nu uităm de Oţlelul şi Vaslui care s-au luptat şi anul trecut. Noi ne gândim doar la locul I, nu mă interesează alt loc”, a spus Iuliu Mureşan.


Un lot format din 23 de jucători ai echipei clujene va începe săptămâna aceasta un cantonament în Austria, unde CFR Cluj va susţine şi patru partide amicale. Din lotul deplasat nu vor face parte Gabriel Mureşan, Vasile Maftei, Roberto De Zerbi şi Emmanuel Kone, toţi învoiţi până pe 26 iunie din diferite motive.

Ultimele Stiri
abonare newsletter