Sport

„U” şi CFR Cluj, cele mai indisciplinate echipe din Liga I

<p><img src="documente/stories/06_iunie/20_ziua/cartonas1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cele două echipe clujene au primit cele mai multe cartonaşe roşii şi galbene din Liga I.</p>

 

 


Universitatea Cluj şi CFR Cluj au fost cele mai indisciplinate echipe ale ediţiei 2010-2011 ale Ligii I.

 


Cele două formaţii ocupă primele două poziţii în clasamentele cu cele mai multe cartonaşe galbene şi roşii, relatează Mediafax. Mai exact, potrivit sursei citate, echipa cu cele mai multe cartonaşe roşii este Universitatea Cluj, jucătorii „U” Cluj fiind sancţionaţi cu 12 astfel de cartonaşe în ediţia 2010-2011 a Ligii I şi întrecându-i astfel pe rivalii de la CFR, care au primit 9 cartonaşe roşii. Clasamentul este continuat de FCM Târgu Mureş, Victoria Brăneşti şi Rapid, fiecare cu câte 8. Echipele cu cele mai puţine eliminări sunt Astra Ploieşti (1), Sportul Studenţesc (2) şi Pandurii Târgu Jiu (2).

În total, în cele 305 partide ale sezonului au fost acordate 102 cartonaşe roşii, 63 în tur, respectiv 39 în retur. Cele mai multe eliminări au fost dictate în etapa a XIV-a - 8, în timp ce în etapa a II-a nu s-a acordat niciun cartonaş roşu.


Jucătorul cu cele mai multe cartonaşe roşii este Bruno Fernandes (FCM Târgu Mureş) cu 4, urmat de Gaston Mendy (Universitatea Cluj) cu 3.

 


La egalitate la cartonaşe galbene

 


Echipele clujene conduc şi în clasamentul formaţiilor cu cele mai multe cartonaşele galbene primite. Potrivit Mediafax, prima poziţie este împărţită de CFR Cluj şi Universitatea Cluj, ambele cu câte 98 de avertismente în ediţia 2010-2011 a Ligii I. FCM Târgu Mureş se clasează din nou pe a treia poziţie, cu 93 de cartonaşe galbene. La polul opus se află formaţiile Victoria Brăneşti cu 57 de cartonaşe galbene, Unirea Urziceni cu 69 şi Pandurii Târgu Jiu cu 72. În total, arbitrii au acordat în sezonul recent încheiat 1.423 de cartonaşe galbene, 760 în tur şi 663 în retur. Cele mai multe s-au acordat în etapa a XI-a, 53, iar cele mai puţine în etapa a XXX-a, 31. Dintre cele 305 partide disputate în Liga I, în 49 arbitrii nu au acordat niciun avertisment.

 

Cei mai nemiloşi arbitrii

 

Arbitrii Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu au acordat cele mai multe cartonaşe roşii în sezonul 2010-2011 al Ligii I, respectiv câte 12 fiecare. Următorii centrali în clasamentul cu cele mai multe cartonaşe roşii acordate sunt Cristian Balaj - 8, Ovidiu Haţegan - 8, Istvan Kovacs - 7, Augustus Constantin - 6, Marius Avram - 6, Teodor Crăciunescu - 5, Radu Petrescu - 5 şi Andrei Chivulete - 5. Dintre cei 32 de arbitri care au condus în sezonul recent încheiat, 25 au dictat eliminări, relatează Mediafax.

Ultimele Stiri
abonare newsletter