Sport

Evoluţia rugbiştilor în Germania

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/16_ziua/09 rugby germania.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Elevii lui Octavian Chihaia au încheiat pe locul 5 un turneu la care au participat 34 de formaţii.

Echipa de rugby a Universităţii Cluj a participat zilele trecute la un turneu internaţional de rugby în 7 în localitatea Neckarsulm, din Germania. La turneu au participat 34 de formaţii, care au fost împărţite în opt grupe. Ţările care au trimis cel puţin câte o reprezentantă au fost Germania, Irlanda, Scoţia, Franţa şi SUA.

CS Universitatea Cluj a fost repartizată în grupa F, unde a avut de înfruntat formatiile RG Heidelberg, Ramstein Rogues şi RU Marburg. Clujenii s-au impus în toate partidele, fără mari probleme: „U“ Cluj - RU Marburg 56-0, „U“ Cluj - Ramstein Rogues 33-14, „U“ Cluj - RG Heidelberg 32-21.


În următoarea partidă, din cadrul sferturilor de finală ale turneului, rugbiştii clujeni au pierdut cu scorul de 14-24 cu RK Heidelberg, rămânându-le lupta pentru locurile 5-8. În ultimele două jocuri disputate, elevii antrenaţi de Octavian Chihaia s-au impus fără probleme, încheind turneul din Germania pe locul 5. Iată rezultatele înregistrate: „U“ Cluj - TSV Handschuhsheim 29-14 şi „U“ Cluj - SC Neuenheim 22-7.

„A fost un turneu de pregătire foarte bun. În Germania, rugby-ul în şapte este un sport de mare preţ şi se practică în jurul marilor centre universitare, de exemplu Heidelberg are două echipe de valoare cu jucători din emisfera centrală (neozeelandezi, samoani şi fijieni). Ne bucurăm că din şase partide am reuşit să câştigăm cinci. Consider că antrenamentele puţine pentru această competiţie au dat roade. Menţionez că am bătut echipa campioană a turneului în grupe şi anume RG Heidelberg“, a declarat Octavian Chihaia, antrenorul Universităţii Cluj.


Pentru echipa clujeană urmează o perioadă de tranziţie în care rugbyştii vor efectua două antrenamente (sporturi complementare şi forţă) până în 8 august, când vor reîncepe pregătirile pentru SuperLigă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter