Sport

Piţurcă: „Putem ajunge la Euroa 2012“

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/16_ziua/09 piturca declaratii.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Victor Piţurcă este oficial noul selecţioner al echipei naţionale a României.

Noul tehnician al „tricolorilor“ a declarat că o calificare la Euro 2012 nu este imposibilă.

 


Victor Piţurcă a fost prezentat oficial ieri, el urmând să fie antrenorul echipei naţionale de la 1 iulie 2010 până la sfârşitul anului 2016.

 


Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că noul selecţioner al echipei naţionale, Victor Piţurcă, va primi avea un salariu de 35.000 euro pe lună, şi va primi peste 500.000 de euro în cazul în care i se va rezilia contractul, aceeaşi sumă urmând să o plătească tehnicianul dacă va demisiona.

„Piţurcă ne-a calificat o dată, l-am îndepărtat, a mai venit o dată, iar ne-a calificat, l-am mai îndepărtat o dată şi acum a venit iar. În cazul în care contractul va fi reziliat, Piţurcă va păstra toţi banii pe care i-a primit, la care se va adăuga suma de bani rămasă până la finalul contractului plus 500.000 de euro despăgubiri“, a declarat ieri Mircea Sandu.


 

Piţurcă, optimist


 

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat ieri că, deşi nu are obiectiv din partea FRF calificarea la Campionatul European din 2012, are încredere că îi poate duce pe „tricolori“ la turneul final din Polonia şi Ucraina. „Obiectivul este calificarea la turneul din Franţa (din 2016 - n.r.), dar îmi doresc să ne calificăm şi acum. Şansele sunt mici, să fie clar lucrul ăsta, dar am încredere că putem realiza acest obiectiv. Sper ca în aceste patru jocuri rămase să obţinem un punctaj foarte bun, să jucăm barajul, sau, de ce nu, să ne calificăm de pe primul loc“, a spus Piţurcă. Selecţionerul a menţionat că nu va neglija promovarea jucătorilor tineri la echipa naţională.


România se află pe locul patru în grupa D de calificare la Euro 2012 şi mai are de disputat patru meciuri, cu Luxemburg (în deplasare, 2 septembrie), cu Franţa (acasă, 6 septembrie), cu Belarus (acasă, 7 octombrie) şi cu Albania (în deplasare, 11 octombrie). Cel puţin trei victorii în aceste partide ar permite „tricolorilor“ prezenţa în baraj, în funcţie şi de celelate rezultate ale grupei.

 

Îi vrea pe Chivu şi Rădoi

 

Noul selecţioner al României a declarat că va încerca să-i convingă pe Mirel Rădoi şi Cristian Chivu să revină la echipa naţională, aceştia anunţându-şi retragerea în mandatul lui Răzvan Lucescu. „Rădoi şi Chivu sunt doi jucători extrem de valoroşi. Echipa naţională avea nevoie de aportul lor. Ei au luat nişte decizii, dar obligaţia mea e să vorbesc cu ei. Eu sper să revină alături de echipa naţională. E important ca un jucător să vină cu sufletul. Cred că echipa naţională trebuie să fie un lucru sfânt pentru orice fotbalist şi sper să le fie dor de echipa naţională, pentru că am nevoie de serviciile lor, a mai declarat ieri Victor Piţurcă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter