Sport

Gregory Tade a semnat cu Steaua și poate juca mâine în Champions League

Golgheterul sezonului anterior care a marcat fără probleme primul gol în meciul cu Viitorul Constanța din prima etapă a noului sezon, Gregory Tade, a semnat cu Steaua București.

Vizibil afectată pe partea de ultimii 30 de metri în fața porții, Steaua a rezolvat problema atacantului care să bage mingea în poartă. După negocieri intense, purtate în ultimele două săptămâni, oficialii campioanei României au ajuns la un acord cu Gregory Tade.

Atacantul francez al CFR-ului s-a înţeles cu roş-albaştrii şi azi noapte a semnat contractul.


Cotat la 1,7 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.de, Tade, care intrase în ultimul an de contract cu gruparea din Gruia, o costă pe Steaua 500.000 de euro.

Gregory Tade a fost dorit insistent atât de Gigi Becali, cât şi de Mirel Rădoi, fiind rugat chiar de fostul lui coleg, Sulley Muniru, să vină la Steaua pentru a întregi lotul înaintea meciului de mâine din Champions League.


Reprezentanții clubului din Gruia au reușit, după lungi negocieri, să îl transfere la echipa din București pentru suma de 500.000 de euro, Tade fiind remunerat, conform contractului, cu suma de 25.000 de euro pe lună, care va primi și un bonus la semnătură.

„Pentru mine e bine, dacă Steaua se interesează de mine. Prietenul meu, Sulley (n.r. mijlocașul Sulley Muniru), e acolo și m-a sunat toată ziua: 'Vino, vino, vino, echipa are nevoie de tine'. Se poate. Dacă echipele ajung la un acord pentru un transfer, să vedem.", a declarat Gregory Tade, la finalul meciului FC Viitorul - CFR Cluj 2-2.


„Aseară, la ora 1 s-au semnat toate actele. Tade este jucătorul Stelei, deja a fost înregistrat la LPF și a fost trecut pe lista UEFA. Practic, poate juca mâine cu Trencin”, a spus preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, potrivit digisport.ro.

Tade a devenit astfel al doilea cel mai bine plătit jucător de la Steaua, după Chipciu (30.000 de euro pe sezon). Varela este al treilea în top, cu 20.000 de euro pe lună.


Delegaţia Stelei a plecat azi în Slovacia, pentru manşa tur cu Trencin, din turul II al UEFA Champions League. Roş-albaştrii au lăsat un loc liber pe lista trimisă vineri, iar acesta va fi ocupat de Gregory Tade. Francezul poate fi înregistrat până în această seară, la ora 21:30, respectiv cu 24 de ore înaintea partidei cu Trencin. Atacantul va merge şi el în Slovacia şi există şanse ca el să debuteze la Steaua chiar în meciul de marţi seară, din preliminariile Ligii Campionilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter