Sport

Fostul antrenor al CFR-ului, Vasile Miriuță, va semna cu ASA Târgu Mureș

Miriuţă a fost convins de insistenţa conducerii de la Tg Mureş, plus că un contract în Liga 1 este clar mai mare decât unul în Liga a II-a.

Preşedintele clubului ASA Târgu Mureş, Bogdan Mara, a anunţat, astăzi, la postul Digisport, că Vasile Miriuţă îl va înlocui la conducerea tehnică pe Dan Petrescu, el urmând să semneze, mâine, contractul cu gruparea ardeleană.
„Miriuţă vine de mâine. Azi e în tribună la meciul cu Steaua (n.r. - din Supercupa României), iar mâine va semna cu ASA”, a spus Mara la Digisport.

Preşedintele a menţionat că nu se gândeşte să plece de la gruparea din Târgu Mureş în ciuda problemelor din ultima perioadă. „Eu rămân la club, nu mă gândesc la plecare. Dacă lucrurile se vor rezolva, voi rămâne. Am vorbit şi la club şi mi-au spus că vor să rămân. Rămân să luptăm pentru a face performanţă”, a precizat Mara.


Antrenorul Dan Petrescu a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că pleacă de la ASA Târgu Mureş după disputarea Supercupei României cu Steaua din cauza problemelor apărute la clubul ardelean, ale cărui conturi au fost blocate în urma unei anchete a DNA.

Petrescu va renunţa după aproximativ o lună la conducerea tehnică a echipei ASA Târgu Mureş, el acceptând oferta clubului chinez Jiangsu Guoxin-Sainty. „M-am simţit foarte bine la ASA. Aş fi vrut să stau mai mult, condiţiile erau extraordinare, creasem un grup extraordinar. În meciurile amicale am demonstrat că suntem greu de bătut. Cred că anul acesta, dacă rămâneam toţi, ASA s-ar fi bătut la primele locuri. Nu ştiu dacă la titlu, dar sigur la primele locuri. Nu cred că ASA se va destrăma. Referitor la o participare bună în Liga Europa rămâne de văzut, dacă vor rămâne actualii jucători. Cu lotul de acum ASA va face faţă foarte bine în Liga Europa”, a declarat Dan Petrescu.


În vârstă de 46 de ani, Vasile Miriuţă este în prezent liber de contract şi a negociat în ultima perioadă şi cu acţionarul FC Rapid, Valerii Moraru, pentru preluarea conducerii tehnice a formaţiei giuleştene. El a antrenat ultima oară formaţia ungară Gyor ETO, retrogradată în această vară după ce federaţia a refuzat să îi acorde licenţa pentru prima ligă din cauza datoriilor.

Anterior, Miriuţă a condus formaţiile Ceahlăul Piatra Neamţ (în perioada iunie - decembrie 2013), şi CFR Cluj (decembrie 2013 - noiembrie 2014).


Conducerea grupării ASA Târgu Mureş a anunţat, luni, că jucătorii şi staful tehnic au fost informaţi asupra faptului că, temporar, conturile clubului au fost blocate în urma controlului ce a avut loc în perioada 2014-2015, la sediul asociaţiei. Măsura blocării conturilor a fost contestată de club în instanţă.

Oficialii le-au propus fotbaliştilor un alt contract, prin care să li se achite 70 la sută din drepturile financiare la sfârşitul anului şi cu o clauză ce le permite să plece oricând. Mai mulţi jucători, printre care Vasile Maftei, Bănel Nicoliţă şi Claudiu Voiculeţ nu au acceptat reeşalonarea salariilor, după ce conturile clubului au fost blocate, şi au părăsit echipa.


Vasile Miriuță va debuta pe banca echipei ASA Târgu Mureș duminică, pe teren propriu, când va întâlni echipa Dinamo București în prima rundă a sezonului 2015-2016.

Ultimele Stiri
abonare newsletter