Sport

România și-a aflat adversarele din preliminarile Eurobasket Women 2017

Reprezentativa feminină de baschet a României a fost distribuită, sâmbătă, la Munchen, în Grupa H din cadrul preliminarilor Eurobasket Women 2017, tricolorele urmând să lupte din aceasta toamnă pentru accederea la turneul final din Cehia împotriva selecționatelor Turciei, Israel și Bosniei și Herțegovina.

Conform criteriilor de calificare anunțate de FIBA, prima clasată din fiecare dintre cele nouă grupe, precum și cele mai bune șase echipe clasate pe locurile doi, se vor califica la Eurobasket Women 2017, întreceri care vor avea loc peste doi ani în Cehia.
 
Sâmbătă, la Munchen, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor din cadrul campaniei de calificare pentru Eurobasket Women 2017, turneul final continental urmând să fie găzduit după cum au stabilit oficialii forului continental în Cehia. La startul preliminarilor Eurobasket Women 2017 au fost înscrise 33 de echipe naționale, printre care s-a numărat și reprezentativa României, competitoarele fiind repartizate în nouă grupe de calificare: șase serii de câte patru echipe, respectiv trei serii de câte trei echipe.

În baza rezultatelor din ultima perioadă și a poziției ocupate în ierarhia continental, echipa României a fost inclusă în urna a doua valorică, în vreme ce în prima serie au fost distribuite primele opt echipe de la Eurobasket Women 2015, întreceri care abia s-au încheiat săptămâna trecută la Budapesta cu triumful naționalei Serbiei.


După ce au anunțat criteriile de calificare, precum și datele de desfășurare (21 și 25 noiembrie 2015; 20 și 24 februarie; 19 și 23 noiembrie 2016), oficialii forului continental au demarat tragerea la sorți și au distribuit naționala României în cadrul Grupei H, tricolorele noastre urmând să lupte pentru calificare împotriva naționalelor Turciei (locul 5 la EBW 2015), Israel și Bosniei și Herțegovina.

Iată cum arată cele nouă grupe de calificare la Eurobasket Women 2017:
Grupa A – Lituania, Letonia, Slovenia
Grupa B – Franța, Croația, Estonia, Olanda
Grupa C – Muntenegru, Italia, Marea Britanie, Albania
Grupa D – Serbia, Ucraina, Germania, Luxemburg
Grupa E – Slovacia, Ungaria, Portugalia, Islanda
Grupa F – Rusia, Grecia, Bulgaria, Elveția
Grupa G – Belarus, Polonia, Belgia
Grupa H – Turcia, Romania, Israel, Bosnia și Herțegovina
Grupa I – Spania, Suedia, Finlanda


Cehia este calificata la Eurobasket Women 2017 în calitate de țară organizatoare. Totodată, conform criteriilor de calificare anunțate de FIBA, prima clasată din fiecare dintre cele nouă grupe, precum și cele mai bune șase echipe clasate pe locurile doi, se vor califica la Eurobasket Women 2017. Departajarea echipelor de pe locul secund se va face prin realizarea unui clasament separat cu toate echipele situate pe aceasta poziție în cele nouă grupe, urmând să se țină cont de rezultatele înregistrate în disputele cu echipele de pe locurile 1 și 3, anulându-se rezultatele obținute în fața adversarelor de pe poziția a patra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter