Sport

Tomas Ryde: „Iubesc această echipă şi am încredere în ea”

Echipa națională de handbal feminin a României pregătește ultimele detalii pentru meciul retur din barajului cu Serbia pentru Campionatul Mondial Feminin din 2015.

Liderul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a declarat că speră într-un meci bun cu Serbia şi într-o calificare la Campionatul Mondial fără emoţii, împreună cu mii de fani, după meciul de sâmbătă, de la Cluj-Napoca. „A fost o perioadă mai grea pentru mine, nu am putut să mă antrenez trei săptămâni, am făcut doar două antrenamente cu fetele din cauza gleznei, care nu e refăcută. Am muncit mult şi după meciul tur cu Serbia, iar acum aşteptăm cu nerăbdare meciul şi o sală plină”, a declarat Cristina Neagu, care a marcat 11 goluri în partida tur cu Serbia, din barajul pentru calificarea la CM din acest an.

Handbalista spune că echipa României este pregătită pentru meciul retur. „Sârbii nu prea cedeză, probabil au vizionat momentele de joc mai slabe ale noastre, fazele de apărare, dar noi suntem pregătite. Am vizionat şi noi jocul Serbiei şi sper să nu ne surprindă cu nimic, să facem un meci bun, mai ales pentru că jucăm în faţa propriilor fani. Au venit mulţi şi la Kraljevo şi ne-au susţinut, aşa că nu vrem emoţii. Aşteptăm iubitorii de handbal la sală, vrem să facem un meci bun, să obţinem o victorie frumoasă şi să sărbătorim împreună cu mii de fani o calificare fără emoţii la Campionatul Mondial”.


La conferința de presă și jucătoarea Eliza Buceshi a vorbit despre disputa retur cu Serbia. „Toată lumea e conştientă că am câştigat în tur cu 6 goluri şi poate suntem cu o jumătate de pas la Mondiale. Am lucrat acum mult mai intens ca în prima săptămână, nu vrem să dăm cu piciorul oportunităţii pe care o avem, suntem conştiente de şansa pe care o avem, vrem să câştigăm şi meciul retur şi să facem şi spectacol pentru sala care va fi plină”, a spus Buceschi.

Ea consideră că Serbia va lupta până la capăt, pentru că „nu mai are nimic de pierdut”. „Se zice că omul care nu are nimic de pierdut e cel mai periculos, iar acum, Serbia nu mai are nimic de pierdut, va veni să facă un meci bun, dar noi ne-am pregătit, nu ne-am culcat pe o ureche, ne aşteptăm la un meci foarte puternic, însă ştim că vom face faţă. Vor fi 7.000 de oameni, ne vor împinge de la spate, sper că vom face un meci foarte bun”, a conchis Buceschi.


La rândul său, antrenorul Tomas Ryde a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că a fost surprins plăcut de ambiţia şi efortul depus de Cristina Neagu în meciul tur. „Am fost foarte mulţumit cu echipa noastră. Neagu nu jucase de câteva săptămâni, şi m-a surprins în acest meci, având un singur antrenament înainte de meci, prin jocul său complet şi ambiţie. Pentru retur, nu e vorba atât despre Serbia şi jocul ei, cât despre noi şi cum vom juca noi. Fetele au lucrat foarte bine, iubesc această echipă şi am încredere în ea”, a spus Ryde.

Tehnicianul a făcut referire şi „unele probleme de sănătate din lot”, afirmând că la ora meciului este important cine poate să joace. Portarul Paula Ungureanu nu va evolua în meciul retur, după o accidentare gravă la genunchiul drept în prima partidă, dar va fi prezentă în sală.


La conferinţă au mai participat portarul Denisa Dedu, vicepreşedintele FRH Narcisa Lecuşanu şi preşedintele forului, Alexandru Dedu, cu toţii exprimându-şi încrederea într-un rezultat pozitiv în partida de sâmbătă, cu Serbia.

Meciul va începe la ora 17:00. În tur, tricolorele s-au impus, la Kraljevo, cu scorul de 32-26, fiind favorite la calificarea la turneul final al Campionatului Mondial, care va avea loc în luna decembrie, în Danemarca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter