Sport

Dan Matei, noul antrenor al echipei CFR Cluj: „Am fost plăcut surprins de alegere”

Antrenorul care a pregătit echipa Gaz Metan Mediaş după plecarea lui Cristi Dulca, va fi noul antrenor al echipei CFR Cluj în sezonul 2015/2016.

Născut în Sighetul Marmației, Matei a fost și junior la CFR Cluj o perioadă, dar s-a evidențiat atât ca jucător cât și ca antrenor la Gloria Bistrița. Acesta a plecat apoi la Mediaș împreună cu Ioan Horoba.

Dan Matei a fost junior al echipei CFR Cluj. El şi-a început antrenoratul la Gloria Bistriţa la echipa a doua, după care s-a mutat la Mediaş împreună cu preşedintele Ioan Horoba. Matei a fost numit chiar antrenor principal la Gaz Metan Mediaş în retur, însă nu a reuşit să menţină echipa în prima divizie fiind şi schimbat pe final de sezon.


Echipa din Gruia a terminat sezonul cu Francisc Dican pe bancă, acesta reușind să ducă echipa pe podium, după ce clubul ardelean și-a primit de la TAS punctele pe care FRF i le luase. Dican, a ocupat în trecut funcţia de antrenor secund la formaţia CFR Cluj, precum şi la Unirea Alba Iulia, Sportul Studenţesc, „U” Cluj şi FCM Tîrgu Mureş.

Performanța n-a fost suficientă pentru ca tehnicianul în vârstă de 47 de ani să continue ca principal, deoarece nu deține licență Pro. În aceste condiții a fost adus Dan Matei, care va fi prezentat joi.


Noul tehnician al CFR-ului a declarat că nu încă nu a stabilit cu conducerea clubului perioada pentru care va rămâne pe banca tehnică. „Nu am discutat cu cei de la CFR despre perioada contractului meu. Am vorbit mai multe probleme cu preşedintele Iuliu Mureşan şi rămâne să ne vedem joi, atunci când voi fi prezentat oficial la echipă. Să sperăm că alegerea este una de bun augur. Am fost plăcut surprins, mai ales că am fost sunat chiar de Feri Dican, care era interesat de o colaborare cu mine de mai multă vreme. Ne ştim de treizeci şi ceva de ani”, a spus Dan Matei pentru Digi Sport.

Dican a stat pe bancă la ultimele 11 meciuri din sezonul trecut, reușind șase victorii și trei remize. Dan Matei a lucrat în ultimii ani la Gaz Metan Mediaș, unde a fost principal zece etape, în campionatul trecut. A obținut doar două victorii și patru rezultate de egalitate.


CFR Cluj a terminat sezonul 2014-2015 al Ligii I pe poziția a treia, dar nu are drept de a participa în cupele europene din cauza situației financiare a clubului, care este în insolvență.

Echipa din Gruia a transferat recent doi fotbaliști portughezi (Vitor Bruno și Dani Coelho) și l-a readus în lot pe Neluț Roșu care a evoluat în retur la FC Botoşani, dar s-a despărțit de căpitanul Ciprian Deac.

abonare newsletter