Sport

Olimpia Cluj a cucerit a cincea oară Cupa României la fotbal feminin

După Universitatea Cluj, Olimpia Cluj a reușit să ajungă în finala Cupei României, clujencele cucerind, în fața echipei ASA Târgu Mureș pentru a cincea oară Cupa.

După un parcurs în care au întâlnit echipele Independența Baia Mare, Vasas Femina Odorhei și Olimpia II, clujencele au avut de înfruntat rivala din Târgu Mureș.

Prima partea a reprizei principale a fost una extrem de disputată, ambele echipe având ocazii de gol, dar portarii Mia Ganea, pentru echipa clujeană, și Andreea Părăluță au avut prestații foarte bune reușind să salveze fiecare câte două șanse de gol.


Târgumureșencele nu au rezistat prea mult timp presingului făcut de clujence și temperaturii de aproape 30 de grade, iar în partea a doua a primei reprize au primit primul gol, Mara Bâtea reușind să înscrie printr-un șut de la peste 30 de metri de poartă. În minutele de prelungire, portarul târgumureșencelor a văzut cartonașul roșu la o intervenție la Mara, portarul Olimpiei, Mia Ganea, transformând penaltiul în minutul 45.

Repriza a doua a pornit cu un dezavantaj de două goluri și o jucătoare în minus, acest lucru fiind fatal pentru echipă. Clujencele au mai reușit să mai marcheze de două ori prin Adina Giurgiu, în minutul 57, și Alexandra Lunca, în minutul 68, stabilind și scorul final de 4-0 (2-0).


Medaliile și Cupa României au fost oferite de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, care a oferit și medaliile de argint echipei ASA Târgu Mureș.

Cu această performanță Olimpia UT Cluj-Napoca a reușit să cucerească al cincea Cupă a României, și totodată a cincilea titlu de Campioană a României consecutiv.


Echipele de start:
Olimpia Cluj: Ganea - Corduneanu, Desmerean (Moraru 76'), Olar, Meluță (Voicu 53') - Vătafu, Bortan, Ciolacu (Popa 63') - Giurgiu (Nagy 83'), Lunca, Bâtea (Carp 70').
ASA Târgu Mureș: Părăluță - Boroș A (Bertea 45+1'), Jahn, Barbași - Roca (Boroș M. 67'), Goder, Csiszar (Toth 79'), Sandu (Kopacsi 60'), Gorea - Sinka (Sarosi 76'), Meleancă.

Cartonaș roșu: Părăluță Andreea (minutul 44').


Au marcat: Bâtea (29'), Ganea (45' - penalti), Giurgiu (57'), Lunca (61').

Arbitru principal: Alina Peșu
Arbitru asistent: Alexandra Apostu și Patricia Șamșudean, Arbitru de rezervă: Simona Clompos
Observator: Dan Jiga

Ultimele Stiri
abonare newsletter