Sport

Daniel Natea a adus a 5-a medalie a României la Open-ul de Judo de la Cluj

După medaliile de aur cucerite sâmbătă de Andreea Chițu (categoria 52 kg.) și Monica Ungureanu (categoria 48 kg.) și cele de bronz ale Violetei Dumitru (categoria 48 kg.) și Larisei Florian (categoria 52 kg.), Daniel Natea a câștigat argintul la +100.

Judoka Daniel Natea a ocupat locul al doilea la categoria +100 kg, duminică, la Openul European de la Cluj-Napoca, la care au participat nu mai puțin de 35 de sportivi români.

Natea l-a întrecut în sferturi pe ucraineanul Andrei Kolesnik, în semifinale a dispus de cubanezul Alex Garcia Mendoza, iar în finală a fost întrecut de georgianul Onise Bughadze.


„Am avut niște meciuri bune. În finală am dat tot ce am putut, dar din păcate am pierdut. Sper ca în viitor să mă antrenez mai bine ca până acum și să obțin rezultate mai bune. Pentru mine urmează 3 săptămâni de pregătire, după care, la sfârșitul lunii viitoare, vom merge la Jocurile Europei la Baku. Apoi, am un Grand Slam la Tyumen, după care Campionatul Mondial. La toate mi-aș dori o clasare pe podium. Ca la fiecare sportiv, țelul e nu numai să ajung la Jocurile Olimpice, ci să iau și o medalie și, dacă se poate, să fie de aur”, a declarat Daniel Natea, pentru Digi Sport, după ce a primit medalia de argint la Open-ul European de Judo de la Cluj.

Tot în primul tur și tot la categoria +100 a participat și Fabian Munteanu (26 de ani), eliminat de Alex Garcia Mendoza.


România a mai reușit patru clasări pe podium, Monica Ungureanu (48 kg) și Andreea Chițu (52 kg) clasându-se pe primul loc, în timp ce Violeta Dumitru (48 kg) și Larisa Florian (52 kg) s-au clasat pe locul al treilea.

Ceilalți români nu au reușit clasări notabile, deși printre ei s-au numărat și nume recunoscute, precum Alexandra Pop (48 kg), Ștefania Dobre (57 kg), Cristian Bodîrlău (81 kg) sau Vlăduț Simionescu (+100 kg).


Franța a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu două de aur, două de argint și trei de bronz, urmată de Olanda, 2-1-4, România, 2-12, etc.

La competiție au participat 319 judoka din 41 de țări, 212 la masculin și 107 la feminin.

abonare newsletter