Sport

Peste 500 de sportivi din 40 de țări, așteptați în acest weekend la Openul European de la Sala Polivalentă

Drumul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 va trece în acest sfârșit de săptămână pentru sportivii judoka din întreaga lume pe la Cluj-Napoca.

În perioada 30-31, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, va avea loc în premieră Open-ul European de judo, masculin și feminin. La startul competiției se vor alinia peste 400 judoka din 45 de țări, între care marile puteri ale judo-ului mondial, Rusia, Franța, Germania, Statele Unite, Ungaria sau Olanda.

Sorin Bastucescu, președintele secției de judo din cadrul Clubului Sportiv Universitatea Cluj și președintele Asociației Județene de Judo, a declarat că acest eveniment este o șansă de promovare a imaginii orașului. „Mai întâi de toate, pentru Cluj este o premieră. Putem spune că debutul l-am făcut în urmă cu două săptămâni, odată cu Campionatele Europene de cadeți. Calificativul primit atunci din partea Uniunii Europene de Judo a fost 'foarte bine'. Asta ne dă un imbold pentru a pregăti și mai bine Openul European. Avem posibilitatea ca prin acest eveniment să promovăm imaginea orașului Cluj-Napoca. Toate delegațiile străine care au venit în urmă cu două săptămâni au fost foarte impresionate de condițiile pe care le-au găsit aici. Mulțumim Primăriei Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și Clubului Sportiv Universitatea pentru sprijinul acordat în organizarea acestor două competiții”, a spus Bastucescu.


El a afirmat că și-ar dori ca toți participanții să obțină câte o medalie mai ales că la acest turneu sportivii pot acumula puncte pentru Jocurile Olimpice și la Campionatele Mondiale. „Ne-am dori ca toți participanții noștri să obțină câte o medalie. Mai ales pentru că acest prin acest turneu de la Cluj, sportivii pot acumula puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice și la Campionatele Mondiale. De asemenea, să nu omitem faptul că la categoria supergrea avem doi judoka foarte valoroși, Daniel Natea și Vlăduț Simionescu, cei care anul trecut, la Grand Prix-ul de la Abu Dhabi, s-au duelat în finală”, a subliniat Sorin Bastucescu.

Pentru România vor concura toți sportivii angrenați în calificarea la Jocurile Olimpice: Corina Căprioriu - vice-campioană olimpică la Londra și numărul 2 mondial la categoria 57 kg, Andreea Chițu - vice-campioană mondială anul trecut, nr. 4 la 52 kg, Monica Ungureanu, câștigătoarea Grand Slam-ului de la Baku de la începutul lunii mai și locul 7 la 48 kg, la +100 kg Vlăduț Simionescu, poziția a 15-a, medaliat cu argint în Grand Prix-ul de la Zagreb, și Daniel Natea, locul 10, învingător în Grand Slam-ul de la Abu Dhabi, iar la 81 kg Cristian Bodîrlău, poziția a 5-a în Grand Slam-ul de la Baku.


Meciurile din tururile preliminare vor începe de la ora 10,00, iar întâlnirile pentru medalii vor fi transmise în direct de Digi Sport de la 16:00. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

La competiția de la Cluj sunt invitate numeroase personalități ale judo-ului și sportului mondial, campioana olimpică de judo de la Beijing, Alina Dumitru, vice-președintele Uniunii Europene de judo, Michal Vachun, Alin Petrache - președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, sau Carmen Tocală, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

abonare newsletter