Sport

Cupa Coral Impex la Șah, o competiție de succes

Cupa Coral Impex la Șah a reunit la start un număr de 240 de sportivi, de la copii în vârstă de numai 4 ani, la veterani de 78 de ani.

Desfășurată în perioada 8-10 mai, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca, Cupa Coral Impex la Șah a fost, potrivit participanților și invitaților, cea mai reușită competiție de șah organizată la Cluj în ultimii 20 de ani.

Valoarea competiției a fost una ridicată datorită participării unor sportivi extrem de valoroși, invitați speciali și maeștri internaționali ai „sportului minții”. Dintre aceștia s-au evidențiat foștii campioni naționali ai României: Cristina Foișor, mare maestru internațional, câștigătoare a Cupei Coral Impex la Șah, Ovidiu Foișor, mare maestru internațional, și Dragoș Dumitrache.


De-a lungul celor trei zile, s-a concurat pe trei secțiuni: competiția dedicată copiilor pasionați de șah și nelegitimați, concursul de șah rapid și cea mai spectaculoasă probă, cea de șah blitz.

Festivitatea de premiere a Cupa Coral Impex la Șah a avut loc în aula FSEGA, unde câștigătorii au fost recompensați cu diplome și cupe, dar și cu premii generoase în bani.


Andrei Dumitrache, fost campion național la șah, a declarat că această competiție a fost una de nivel înalt fiind organizată foarte riguros și cu profesionalism.
„Prin generozitatea excepționala a firmei Coral Impex s-a realizat o competiție șahistă de înalt nivel, unde s-au remarcat tineri talentați, precum Mihnea Costachi, Alexandru Pop sau Ognean. Succesul a fost asigurat si de echipa de organizatori”, a spus Andrei Dumitrache.

Și președintele Asociației Județene de Șah - Cluj, Alin Toma-Andreica, s-a declarat încântat de acest concurs: „A fost cel mai bine organizat concurs de șah, din ultimii 20 de ani. Apreciez implicarea firmei Coral Impex in acest proiect ca fiind una excepționala.”


În urma succesului înregistrat, organizatorii și-au anunțat intenția de a extinde competiția la nivel național și, ulterior, în plan internațional.

Ultimele Stiri
abonare newsletter