Sport

CFR reușește încă o remiză și urcă pe locul 16 în Liga I

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), partida disputată sâmbătă, în deplasare, în fața echipei FC Braşov, în etapa a XXX-a a Ligii I.

CFR Cluj a reușit să deschidă scorul după mai puțin de un sfert de oră în fața formației FC Brașov. Camora a centrat de pe partea stângă, Iacob a avut o ezitare, iar Sergiu Negruț a profitat și a înscris fără emoții. După numai 10 minute gazdele au reușit să readucă egalitatea pe tabela de marcaj prin vetereanul brașovenilor, Constantinescu, care a marcat ca la antrenament. Clujenii au protestat cu vehemență după încasarea golului, iar pe reluările TV s-a văzut că au avut dreptate. Autorul assist-ului, Marko Becun se afla într-un ofsaid nesemnalizat.

În repriza secundă CFR a ratat o ocazie imensă la doar câteva minute după fluierul lui Istvan Kovacs, prin Păun, care a tras de puțin pe lângă poartă. Mugurel Buga a făcut gafa meciului faultatându-l în careu pe Tade. Francezul a transformat fără emoții lovitura de pedeapsă și CFR Cluj conduceea din nou la Brașov, 2-1 din minutul 78. Gazdele au ripostat rapid și au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, cu cinci minute înainte de finalul meciului. Croatul Marco Becun a primit o pasă excelentă și l-a executat cu sânge rece pe portarul Mincă.


Fracisc Dican e conștient că singura speranță a „vișiniilor” rămâne TAS, chiar dacă echipa a arătat un fotbal de calitate în ultimul timp. „După părerea mea a fost un rezultat echitabil, dar puteam și să câștigăm. Realitatea e că suntem pe locul 17. Sperăm să primim înapoi punctele de la TAS. Nu-i greu să-i motivez pe băieți, sunt niște jucători extraordinari care joacă excelent, ca și cum ar avea un obiectiv important”, a spus Dican, după meci.

Cu acest scor CFR urcă până pe locul 16 în clasamentul Ligii 1, cu 24 puncte acumulate, tot atâtea cât i-au fost retrase de FRF. FC Brașov așteaptă meciul de duminică dintre echipele care se află pe următoarele două poziții, la egalitate de puncte între cele două, Gaz Metan Mediaș și Universitatea Cluj, pentru a ști dacă va ajunge în zona roșie a clasmentului.


Golurile au fost marcate de Constantinescu '25 şi Bencun '84 pentru gazde, respectiv Negruţ '13 şi Tade '77 (penalti) pentru oaspeţi.

Echipele de start:
FC Braşov: Iacob - Străuţ, Novakovici, Goian, Novak - Aganovici, Tomislav - Constantinescu, Bencun, Cr. Ganea - Ţâră (Buga '52, Leko '80). Antrenor: Adrian Szabo.


CFR Cluj: Mincă - Tiago Lopes, Larie, Carp, Camora - Al. Păun (Chanturia '74), Muniru, Petrucci, Negruţ (Guima '67) - Jakolis, Tade (Veres '88). Antrenor: Francisc Dican.

Cartonaşe galbene: Buga '77, Străuţ '88 / Tade '1, Carp '16, Muniru '36, Jakolis '66, Petrucci '66


Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Mircea Mihail Grigoriu, Ovidiu Artene (asistenţi) - Adrian Illyeş (rezervă)

Observatori: Constantin Stefan, Ion Craiu

abonare newsletter