Sport

Universitatea Cluj a fost înfrântă de Dinamo, scor 14-17

CS ”U” Prodvinalco Cluj a fost înfrântă, pe teren propriu, de CS Dinamo București cu scorul de 14-17 (6-14), sâmbătă, în Complexul Sportiv Iuliu Hațieganu, într-o partidă din etapa a VI-a a SuperLigii de rugby.

Dinamovistul Adrian Bărbuliceanu a fost declarat jucătorul meciului.

Gazdele au controlat debutul meciului și au condus cu 6-0, prin două lovituri de pedeapsă. De partea cealaltă, Dinamo a ratat două penalități prin Siotame Manu, însă în finalul primei reprize oaspeții au reușit să marcheze două eseuri, prin Fili Lomani și prin Bărbuliceanu, ambele au fost transformate de Jantjies.


În partea a doua a meciului, clujenii au reușit egalarea, după o lovitură de pedeapsă și un eseu (Csaba Gal), dar apoi jocul s-a echilibrat, iar Dinamo a smuls victoria pe final, printr-o lovitură de pedeapsă concretizată de namibianul Jantjies, cu două minute înainte de final.

„Este o victorie importantă, obținută pe un teren greu și pe o vreme capricioasă. Poate că din această cauză, nu toți jucătorii străini au dat randament, dar a ieșit la rampă Bărbuliceanu, care a fost declarat jucătorul meciului. Cred că forța înaintării și-a spus cuvântul. Un alt aspect important este că nu avem alți jucători accidentați pentru meciul cu Steaua, de sâmbăta viitoare. Va fi un joc foarte important pentru noi”, a declarat la finalul jocului Ștefan Demci, antrenorul echipei Dinamo.


În alt meci jucat sâmbătă, CSA Steaua București a învins-o pe Timișoara Saracens RCM-UVT cu scorul de 31-18 (15-10).

Timișoara Saracens RCM-UVT se menține pe primul loc în clasament, cu 20 puncte (6 jocuri), urmată de CSA Steaua București, 16 p (5 j), CS Dinamo, 13 p (6 j), CSM Olimpia București, 9 p (5 j), CS U Cluj, 7 p (5 j), CSM Știința Baia Mare, 6 p (3 j).

abonare newsletter