Sport

Olimpia continuă seria victoriilor în play-off

Echipa de fotbal feminin Olimpia UT Cluj-Napoca a reușit cea de a doua victorie din play-off-ul Superligii naționale, prima în deplasare, în fața echipei Real Craiova.

Etapa a II-a din play-off-ul Superligii a fost una plină de surprize, atât din punct de vedere al rezultatelor cât și al loturilor echipelor.

Pe un teren impropriu pentru nivelul acestei competiții, un teren foarte uscat, denivelat, aflat într-un sat, la 29 de km de Craiova, echipa gazdă, Real Craiova, a deschis scorul încă din minutul 2′ printr-un gol al Roxanei Dinescu, surprinzând defensiva clujeană. Acesta este al doilea gol primit de Olimpia pe teren în acest campionat, având până acum +135 la golaveraj.


Olimpia s-a repliat rapid, găsind soluția optimă pentru a înscrie, având în vedere starea deplorabilă a terenului de joc, reușind să egaleze în minutul 23′ prin Adina Giurgiu, după o serie de ratări la poarta Ionelei Dincă.

Până la finalul jocului, clujencele au reușit să mai înscrie încă cinci goluri, scorul final fiind 6-1 pentru Olimpia (3-1 la pauză).


O altă situație inedită a fost faptul că portarul titular la Olimpiei, Mirela Ganea, a evoluat pe postul de atacant în această partidă, reușind chiar să înscrie primul ei gol în această ediție de campionat.

Cea mai mare surpriză a etapei a fost oferită de bârgăuancele de la „Heniu”, care au reușit remiza pe teren propriu cu vice-campioana ASA Târgu Mureș (0-0), aceasta din urmă făcând deplasarea la Prundu Bârgăului fără 2 jucătoare importante, Melecă Lucica și Sandu Bianca, care au participat la cursul pentru Licența B UEFA de la București. Acest rezultat a făcut ca principala contra-candidată la titlu a Olimpiei să se afle acum la două puncte de locul 1.


După ce luni a jucat la Craiova, Olimpia continuă maratonul de meciuri din această săptămână cu partidele de miercuri din sferturile Cupei României, unde Olimpia I va întâlni echipa din eșalonul secund, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, iar Olimpia II va primi vizita echipei din Superligă, Real Craiova, urmând să încheie amândouă cu meciurile de duminică, cu prima etapă din play-off-ul Ligii I pentru Olimpia II și respectiv cu derby-ul play-off-ului Superligii dintre Olimpia și ASA Târgu Mureș.

Echipele de start:
Olimpia Cluj: Boandă – Bâtea, Olar, Desmerean, Giurgiu – Ciolacu, Bortan (Ganea 62′), Vătafu (Corduneanu 57′)- Indrei, Lunca, Voicu


Real Craiova: Dincă – Nicu, Pozmac, Burtică, Stan, Streche (Popa 83′) – Ioniță, Obreja, Manolescu (Bobîrneci 72′), Simion  – Dinescu

Au marcat: Dinescu (2′), Giurgiu (23′), Voicu (36′, 41′-pen), Olar (68′), Lunca (76′) și Ganea(85′).

Ultimele Stiri
abonare newsletter