Sport

Handbalistele brazilience s-au distrat la raliuri cu piloții clujeni

Cele șase componente ale naționalei Braziliei, care evoluează în campionatul românesc, și-au testat abilitățile la volan.

Ele au fost supravegheate de piloții de la Napoca Rally Academy, singura echipă autohtonă din Campionatul Mondial de Raliuri.

Cele patru jucătoare de la CSM București, Pessoa, Rodrigues, Da Silva și Cavaleiro, și colegele lor de la HCM Baia Mare, Arenhart și Dos Nascimento, s-au distrat pe simulatoarele de conducere defensivă. Bogdan Marișca, fostul campion național la raliuri, și Simone Tempestini, cel mai valoros pilot român al momentului, le-au arătat braziliencelor cum pot scapa tefere din mașină în cazul unor derapaje necontrolate.


Vicepreședintele FRH, fosta jucătoare Narcisa Lecușanu, și-a făcut și ea curaj să intre în mașina de raliu deși este însărcinată.

Antrenament cu rivalele pe ritmuri latino

Deși se duelează vineri la Trofeul Carpați, româncele și braziliencele au efectuat un inedit antrenament tactic comun. Cele doua naționale sunt pregătite de doi tehnicieni nordici, buni amici, și se pot duela în partide oficiale doar o dată la câțiva ani, cu ocazia Campionatelor Mondiale și a Jocurilor Olimpice.


La inițiativa noul selecționer, Tomas Ryde, încălzirea tricolorelor se face acum pe ritmuri latino dinamice.

Vizitate de Emil Boc la antrenament, primarul municipiului Cluj-Napoca va fi prezent vineri în tribune la duelul cu Brazilia. Edilul a primit un tricou cu autografe din partea jucătoarelor și o plachetă din partea federației. În schimb, Boc le-a oferit flori fetelor și le-a urat multă baftă la Trofeul Carpați.


România va disputa în această vară, la Cluj, returul barajului pentru Campionatele Mondiale cu Serbia, pe data de 13 iunie. „Cluj-Napoca are cea mai modernă Sală Polivalentă din Estul Europei, iar clujenii sunt fini cunoscători ai fenomenului sportiv. Putem organiza așadar pe viitor cât mai multe competiții de nivel mondial”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Trofeul Carpați are loc în 20 și 21 martie în Sala Polivalentă de la Cluj.
Programul competiției:
Vineri, 20 martie
Germania - Suedia, ora 18:00
România - Brazilia, ora 20:00
Sâmbătă, 21 martie
Finala Mică, ora 18:00
Finala Mare, ora 20:00

Ultimele Stiri
abonare newsletter