Sport

Federaţia Română de Taekwon-do I.T.F. împlineşte 15 ani de activitate

Primăvara anului 2015 este pentru Federaţia Română de Taekwon-do I.T.F. un motiv de sărbătoare, deoarece organizaţia împlineşte 15 ani încununaţi de activităţi şi performanţe.

De 15 ani, Federaţia promovează cu mândrie taekwon-do-ul românesc de performanţă atât în ţară cât şi în străinătate. Şedinţa în urma căreia s-au pus bazele legale de înfiinţare a Federaţiei a avut loc în anul 2000 la Petroşani cu participarea a 15 structuri sportive cu personalitate juridică din ţară.

Cu ocazia Campionatului Naţional de Taekwon-do pentru Juniori I şi Seniori, desfăşurat în perioada 27 februarie - 1 martie 2015 la Petroşani,  Federaţia şi-a premiat membrii de seamă care au contribuit la promovarea taekwon-do-ului românesc în cei 15 ani de activitat. Astfel, au fost premiați: Alexandru Mureşan, centura neagră 6 DAN, în prezent directorul tehnic al Federaţiei şi unul dintre veteranii taekwon-do-ului românesc, Cristinel Popa, centura neagră 2 DAN, unul dintre pionierii taekwon-do-ului şi Cosmin Oprescu, centura neagră 2 DAN, preşedintele în funcţie al Federaţiei au primit trofee şi premii de recunoştinţă pentru activitatea desfăşurată în cadrul organizaţiei.


La eveniment au luat parte reprezentanţi ai autorităţilor locale din oraşul Petroşani: domnul primar, Tiberiu Iacob Ridzi şi o parte dintre consilierii locali, alături de membrii din conducerea Federaţiei: domnul preşedinte Cosmin Oprescu (centura neagră 2 DAN), domnii vicepreşedinţi Adrian Bibu (centura neagră 2 DAN) şi Ciprian Banea (centura neagră 5 DAN), domnul Mihai Hondru (centura neagră 5 DAN), secretarul general al Federaţiei.

Lotul naţional de Taekwon-do I.T.F. a reprezentat cu cinste România la cele mai importante competiţii naţionale şi internaţionale din domeniu iar în prezent se pregăteşte pentru participarea din acest an la Campionatul Mondial de Taekwon-do I.T.F. din Italia şi Campionatul European de Taekwon-do I.T.F. din Scoţia unde speră ca, la fel ca în anii precedenţi, să obţină rezultate extraordinare.


„Taekwon-do este un mod de viaţă. Este o artă marţială fără egal în ceea ce priveşte forţa şi tehnica. Taekwon-do indică antrenamentul mental şi tehnic pentru lupta neînarmată, cât şi ca sistem pentru sănătate, incluzând tehnici de lovire cu pumnul şi piciorul, blocaje şi eschive din calea loviturilor adversarului, pentru distrugerea rapidă a lui folosindu-ne de avantajele pe care acesta ni le oferă în timpul mişcării sale", afirmă membrii lotul naţional de Taekwon-do.

Activităţile Federaţiei se desfăşoară cu susţinerea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter