Sport

Flavius Lăpuște, noul antrenor al echipei CS „U” Cluj. Trîncă: „Așteptăm să vină actele de la federație”

După ce, ieri, managerul echipei de baschet masculin a făcut public despărțirea de antrenorul Carmin Popa, astăzi, a venit o informație privind faptul că Flavius Lăpuște, fost jucător al echipei U-Banca Transilvania, va fi noul antrenor al „universitarilor”.

Potrivit informațiilor obținute de Monitorul de Cluj, fostul antrenor al echipei CS „U” Cluj ar fi trebui să anunțe decizia de demisie la șendința de consiliu a clubului, de ieri, la care nu a mai luat parte. Carmin Popa și-ar fi anunțat intenția de demisie încă de înainte de meciul cu CS Energia Târgu Jiu, meci pierdut cu scorul de 68-91, dar abia acum a anunțat oficial decizia.

Într-un comunicat, postat pe site-ul echipei clujene, Claudiu Trîncă, managerul echipei de baschet Universitatea Cluj-Napoca, a confirmat oficial demisia lui Carmin Popa, și spune că „sunt momente în viaţa când alegem soluţii pot fi bune sau nu”. „Îi mulţumim lui Popa Carmin pentru tot efortul depus în cadrul secţiei de baschet masculin al „U” Cluj în decursul unui an şi jumătate. Sunt momente în viaţa când alegem soluţii şi „drumuri” care pot fi bune sau nu. El a ales în acest moment să îşi continue munca în baschet, dar nu alături de noi şi sper din tot sufletul să îi reuşească oriunde ar fi”, a spus Trîncă.


Managerul echipei mai dezvăluie faptul că din cauza banilor puțini care vin la echipă se vor mai înregistra schimbări în componența echipei. „În ultimul timp, din cauza dificultăţilor întâmpinate la nivel financiar şi a altor factori care ţin sau nu ţin de structura internă au fost şi s-ar putea să mai fie schimbări. Cauza nu este antrenorul sau jucătorii, ci pur şi simplu nivelul valoric şi financiar al campionatului LNBM în comparaţie cu Liga 1. Ne dorim însă o continuitate şi vom face toate eforturile de a duce această echipă mai departe în LNBM şi luăm în calcul și varianta Ligii 1”, mai spune Caludiu Trîncă.

Noi sponsori au acceptat provocarea baschetului și vor susține începând cu luna ianuarie echipa Universității Cluj, spune Trîncă. „În toată această perioadă am primit susţinerea clubului şi din luna ianuarie am deschis porţile unui parteneriat de lungă durată cu unul din sponsorii noştri care include ambele variante de rămânere în LNBM sau Liga 1 pe care îl vom face oficial în zilele următoare odată cu noua structură tehnică și noul jucător Braxton Dupree. Vă mulţumim că ne-aţi fost şi ne sunteţi alâturi cu toate că drumul nostru de până acum nu va oferit bucuria unei victorii!”, a declarat Claudiu Trîncă.


Doi jucători pleacă, și ei, de la echipă

Carmin Popa nu va fi singurul care va pleca de la echipă. După demisia antrenorului, jucătorii Kamren Belin și Vladzimir Krysevich vor părăsi și ei banca echipei clujene.

Americanul Kamren Belin nu va sta mult pe „tușă”, acesta parafând deja un contract cu echipa din Portugalia, Illiabum Clube.


Din păcate, jucătorul belarus, Vladzimir Krysevich, va părăsi și el echipa, acesta întorcându-se în țară din cauză că nu a reușit să primească viza pentru Europa. „Kamren Belin va pleca în Portugalia și Vladzimir Krysevich, din cauză că nu reușim să-i oferim viza pentru România de lungă durată, este nevoit să se întoarcă în Belarus. Trebuie neapărat să se întoarcă în Belarus pentru că altfel are interdicție să intre în Europa cel puțin cinci ani”, a spus Claudiu Trîncă.

Flavius Lăpuște, noul antrenor al echipei de baschet

Managerul echipei de baschet masculin, Claudiu Trîncă a confirmat că noul antrenor al echipei va fi Flavius Lăpuște, dar a subliniat că încă așteaptă actele de la Federația Română de Baschet pentru a putea face public această schimbare. „Mâine așteptăm de la federație să vină actele pentru a putea fi oficial”, a spus Trîncă.


El a spus că asceată schimbare de antrenor nu vine ca un șoc pentru echipă ci pentru a oferi o continuitate echipei. „Această schimbare nu o iau ca și un șoc însă este necesară o schimbare de atitudine, nu că vom întoarce muntele și vom întoarce marea pe dos, ci doar este o schimbare de atitudine și avem nevoie de o continuitate. Noi ne jucăm șansa până la sfârșit. Vom vedea la final ce va fi”, a declarat managerul echipei,

Despre noul antrenor, care inițial trebuia sa ajungă la club pe postul de jucător, spune că își dorea să antreneze și faptul că în acest moment face cursurile pentru a deveni antrenor, și conjunctura situație, a făcut ca să fie propus pentru această funcție. „El a acceptat pentru că își dorește asta și situația în care suntem acuma ne-a obligat să facem mișcarea aceasta. În acest moment este înscris la cursurile de antrenor, a făcut o parte și doar trebuie să le termine”, a adăugat Claudiu Trîncă.


Flavius Lapuște a evoluat în acest sezon pentru CSU Atlassib Sibiu și a mai trecut în cariera sa de jucător pe la formațiile BC Timișoara, Energia Rovinari, BC Mureș și „U” Banca Transilvania.

El va putea conduce, pentru prima dată echipa, în meciul cu BC Mureș Târgu Mureș, meci care va avea loc joi, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

abonare newsletter