Sport

„Pe ei, pe mama lor!” Un club din Brazilia a angajat mamele suporterilor ca oameni de ordine

Un club brazilian de fotbal angajează mamele suporterilor ca personal de ordine la meciuri, în speranța că acest gest va descuraja gesturile nesportive venite din tribune, inițiativa fiind luată de Sport Club do Recife.

Prima acțiune de acest fel a avut loc chiar duminică, la meciul-derby împotriva formației Nautico, în care au fost antrenate 30 de mame, acestea patrulând în jurul terenului și al vestiarelor, în mod ostentativ, pentru a fi văzute, mai ales că purtau inscripții cu "Seguranca Mae" ("Mame pentru securitate"). Prezența lor a fost afișată pe ecranele uriașe ale arenei înainte și în timpul jocului, pentru a-i face conștienți pe suporteri de existența lor.

Clubul paulista a precizat că mamele au făcut aceeași pregătire ca și toți membrii serviciilor de ordine și voluntarii care lucrează într-o asemenea activitate, iar întâlnirea a constituit unul dintre meciurile cele mai importante din Recife. "Ideea a fost de a face ca suporterii fanatici să-și ia seama și pentru a aduce pace pe stadioane", a declarat, pentru portalul Sport, Aricio Fortes, purtător de cuvânt al Ogilvy, compania care a avut și a materializat inițiativa.


Sport a câștigat partida cu 1-0, iar meciul, aproape ca niciodată, s-a încheiat fără nicio arestare.

Etichete: brazilia suporter mama
Ultimele Stiri
abonare newsletter