Sport

„U” Cluj a reușit doar o remiză cu maghiarii de la Haladás sub ochii acționarului majoritar

„Studenții” au disputat al patrulea amical din stagiul de pregătire din Turcia, contra formaţiei maghiare Szombathelyi Haladás, la care este legitimat şi fostul atacant al lui Lazio Roma, Tomasso Rocchi.

Universitatea Cluj a remizat în această după amiază cu Szombathelyi Haladás, scor 1-1, după o partidă pe care „studenţii” au controlat-o de la un capăt la altul, dar n-au reuşit să înscrie decât o dată. Maghiarii au deschis scorul la una din puţinele faze în care au apărut în careul lui Panagopoulos, Jagodics marcând dintr-un penalty obţinut tot de el (69). Echipa clujeană a egalat prin Vali Lemnaru, tot de la punctul cu var (84), iar la ultima fază şutul lui Calcan a fost respins de pe linia porţii.

La acest meci a fost prezent şi acţionarul majoritar al Universităţii, Florian Walter, dar şi Ducu Ninu, fostul jucător al Universității Cluj, aflat în cantonament în Turcia, împreună cu echipa sa de club, Levski Sofia.


Administratorul special al Universităţii Cluj, Vlad Munteanu, a comentat pentru site-ul oficial al clubului evoluţia echipei în faţa maghiarilor de la Haladás. Vlad Munteanu a remarcat atitudinea „studenţilor”, dar şi agresivitatea pozitivă cu care au abordat meciul. „Pot să spun că avem un nucleu de bază consisten, în jurul căruia se formează echipa, aşa, ca o primă concluzie după cele patru amicale. Mi-a plăcut în jocul de azi atitudinea băieţilor, felul în care au luptat pentru fiecare minge, faptul că au gândit fazele şi au construit cu inteligenţă. Am avut o posesie bună, am ştiut să ţinem de minge şi nu ne-am pierdut cu firea. Lipsesc golurile, însă sunt sigur că vor veni în meciurile care urmează şi, cel mai important, în campionat şi Cupă”, a spus Vlad Munteanu.

Mijlocaşul Pablo Ceppelini este de părere că echipa noastră merita mai mult din meciul cu maghiarii. „Din păcate am ratat multe ocazii, iar rezultatul nu prea aduce cu ce s-a întâmplat în teren. A fost un meci bun, împotriva unei echipe destul de arţăgoase, dar care a stat bine în teren şi a avut câţiva jucători periculoşi în ofensivă. Suntem convinşi că vor veni şi victoriile în „amicale”, dar cel mai mult contează să fim extraordinar de bine pregătiţi pentru retur. Ne antrenăm cât putem de bine în acest cantonament tocmai ca să reuşim să urcăm în clasament şi să ne calificăm în finala Cupei”, a spus şi „Ceppe”.


Echipele de start
Universitatea Cluj: Panagopoulos - Jovanovic, Neag, Gravenberch, Ciupe - Lungu - Ceppelini, Kovacs - Zijler, Morar, Mengolo

Haladás Szombathelyi: Rosza - Schimmer, Feher, Devecseri, Arcibiade - Jagodics, Iszlai, Leandro, Rado - Halmosi, Tommaso Rocchi


Szombathelyi Haladás, Progresul Szombathelyi în traducere liberă, s-a înfiinţat în anul 1919, la fel ca Universitatea, iar culorile clubului sunt alb şi verde. Cea mai mare performanţă a atins-o în sezonul 2008-2009, la finalul căruia s-a clasat pe locul trei şi s-a calificat în preliminariile Europa League, competiţie pe care a părăsit-o în turul secund al calificărilor, după un egal şi o înfrângere contra suedezilor de la Elfsborg.

Vedeta echipei maghiare, la care este legitimat şi internaţionalul român de tineret, Laurenţiu Brănescu, este, fără îndoială, Tommaso Rocchi. Ajuns la 38 de ani, fostul căpitan al lui Lazio, fotbalist cu peste 300 de meciuri în Serie A, joacă la Haladás de la începutul sezonului, însă a marcat un singur gol în şase apariţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter