Sport

BASCHET: Cresc șanșele la titlu? CS „U” Cluj mai înregimentează un american

Secția de baschet masculin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj a reușit să perfecteze încă un transfer. Pentru a se putea ridica la nivelul echipelor din fruntea clasamentului, pe lângă cei trei jucători înregimentați deja la echipă, Trîncă a reușit să mai transfere un jucător din țara baschetului.

Potrivit oficialii echipei „U” Cluj, Braxton Dupree este numele americanului care a semnat cu gruparea de pe malul Someșului.

Jucătorul măsoară 2.03 și joacă pe postul de extremă de forță (poziția 4). Americanul de 25 de ani a mai trecut în carieră pe la MPL Heidelberg (Germania), Rilski Sportist (Bulgaria), London Lightning (Anglia) și Maccabi Ashod (Israel).


Braxton Dupree este al patrulea american din lotul clujenilor și al șaselea străin din echipă. „U” Cluj îi mai are sub contract pe Vasil Kyosev (Bulgaria), Vladzimir Krysevich (Belarus) și pe americanii Buster Perkins, DeAndre Mays și Brian Burell.

Transferurile conducătorilor clujeni au dat roade încă din prima etapă, în care „U” Cluj a fost aproape de a da lovitura pe terenului liderului Steaua, formație cu o singură înfrângere în acest sezon. „U” Cluj a pierdut cu scorul de 109-98.


Managerul echipei CS „U” Cluj, Claudiu Trîncă, a declarat, pentru Monitorul de Cluj, că noul jucător este o întărire pentru poziția de sub panou și că speră să mai poată aduce un jucător, acesta fiind ultimul transfer din acest an. „Este oficial! Jucătorul se numește Braxton Dupree și va juca pe poziția 5 la echipa Universitatea Cluj. Sperăm să înceapă să joace încă de sâmbătă dar încă nu știu sigur dacă îl vom putea înregimenta. Este jucătorul de care aveam nevoie, care să ne ajute sub panou, și are toate calitățile pentru această poziție: rebounder, blocker... Era poziția care până acum nu era acoperită cum trebuia. Era jucătorul din belarus pe această poziție dar singur nu este la nivelul campionatului. În acest an sperăm la o suplimentare și întărire pentru anul viitor. Este vorba de un jucător român dar deocamdată nu pot spune sigur numele”, a declarat Claudiu Trîncă.

Următoarea partidă pentru elevii lui Carmin Popa are loc pe teren propriu, contra celor de la BC Timba Timișoara, sâmbătă, 31 ianuarie, de la ora 18:30, iar antrenorul „alb-negrilor” este hotărât să obțină primul succes din acest sezon.

Ultimele Stiri
abonare newsletter