Sport

Perechea Tecău și Rojer, în semifinale la Australian Open

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat în semifinalele probei masculine de dublu din cadrul turneului Australian Open.

Perechea Horia Tecău - Jean-Julien Rojer (România/Olanda) Perechea Horia Tecău - Jean-Julien Rojer (România/Olanda)

Tecău și Rojer au învins cu scorul de 6-4, 7-6 (3) cuplul româno-britanic Florin Mergea/Dominic Inglot (N. 14).

Tecău și Rojer, care au în palmares opt titluri din zece finale disputate de la începutul anului trecut, au obținut victoria într-o oră și 24 de minute. Cuplul româno-olandez a avut un as și patru duble greșeli, 29 de lovituri câștigătoare și 10 erori neforțate, precum și procentaje superioare la punctele făcute din primul serviciu (80%-79%), respectiv al doilea serviciu (56%-50%). Mergea și Inglot au reușit opt ași, dar au comis și trei duble greșeli, 30 de lovituri câștigătoare și 17 erori neforțate.


În sferturi, cuplul Mergea/Inglot eliminase principalii favoriți, frații americani Bob și Mike Bryan, cu 7-6 (4), 6-3.

Tecău și-a egalat astfel cea mai bună performanță a sa la Melbourne, în proba masculină de dublu, după ce a mai jucat semifinală în 2012, alături de Robert Lindstedt. Totodată, rezultatul de la Australian Open este cel mai bun pentru cuplul Tecău/Rojer la un turneu de Mare Șlem, după ce anul trecut s-au oprit în turul secund la Melbourne, iar la celelalte trei turnee de Grand Slam nu a trecut de optimi.

abonare newsletter