Sport

Baschetbaliștii clujeni au ajuns aproape de lider

Baschetbaliştii pregătiţi de Carmin Popa au reușit să se ridice la nivelul echipei Steaua Bucureşti, formaţie aflată pe primul loc în Liga Naţională.

Cele două echipe s-au duelat sâmbătă, în Sala „Mihai Viteazul” din Capitală, unde gazdele s-au impus cu scorul de 109-98 (35-23, 24-17, 36-28, 14-30)

La finalul meciului, Deandre Mays a fost cel mai bun jucător din tabăra noastră, cu un total de 21 de puncte, 4 recuperări şi o pasă decisivă, el fiind urmat de debutantul Buster Perkins, sportiv care în cele 20 de minute petrecute pe parchet a reuşit 17 puncte, cu un procentaj de 50% la aruncările din acţiune şi 60% de la libere.


Pentru americanul Perkins Buster a fost primul meci jucat la „U” Cluj. Acesta a declarat că se simte bine la club și că îi place în România pentru că suporterii sunt atrași de baschet. „Acest campionat este foarte echilibrat, iar suporterii sunt atraşi de spectacolul creat pe parchet. Am trăit o senzaţie extraordinară după primul meu meci în Liga Naţională. Echipa a jucat foarte bine în unele momente şi sunt convins că pe viitor defensiva noastră va arăta mult mai bine. În fiecare meci învăţăm câte ceva unul de la altul şi cred că zilele în care vom avea meciuri şi mai bune sunt aproape. Zic asta pentru că echipa noastră îşi doreşte să câştige meciuri! Personal vreau să-mi ajut echipa să câştige câteva meciuri pentru că înfrângerea e cel mai urât sentiment. De asemenea, vreau să fiu un mentor pentru colegii mei mai tineri”, a declarat Buster Perkins.

În urma acestui rezultat, „U” Cluj a devenit echipa din acest sezon care a marcat cele mai multe puncte (98) într-un meci jucat împotriva steliştilor, bucureştenii fiind pe primul loc cu un bilanţ de 12 victorii şi o singură înfrângere.


În partida tur, jucată în luna octombrie a anului trecut, bucureştenii s-au impus în fața „studenților” cu scorul de 99-70.

Pentru clujeni urmează duelul cu Timba Timişoara. Confruntarea va avea loc sâmbătă, 31 ianuarie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

abonare newsletter