Sport

Pilotul clujean, Simone Tempestini, revine la cursele din țară după Raliul Monte-Carlo

Piloții legitimați la clubul clujean, Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi, și-au păstrat poziția în Raliul Monte-Carlo și au adunat 12 puncte în ierarhia din Junior WRC. Ei revin în țară dar se pregătesc pentru următoarea provocare, Covasna Winter Rally, parte a programului de pregătire pentru Raliul Suediei.

Pilotii din Junior WRC 2015 - Raliul Monte-Carlo Pilotii din Junior WRC 2015 - Raliul Monte-Carlo

Ieri a fost ultima zi din Raliul Monte-Carlo, prima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri 2015 și prima inclusă și în Junior WRC, competiție dedicată piloților sub 28 de ani.

Fără să-și mai asume riscuri inutile, echipajul Simone Tempestini-Matteo Chiarcossi a parcurs fără probleme ultimele trei speciale din Raliul Monte-Carlo și și-a asigurat poziția a patra într-un raliu extrem de dificil. Juniorul Napoca Rally Academy a terminat toate probele în top șase, cel mai bun rezultat fiind pe speciala a 14-a, cea mai lungă a zilei, unde a obținut cel de-al patrulea timp.


Cu două probe speciale câștigate, Simone Tempestini și demonstrat competitivitatea în rândul piloților din Junior WRC. „Acum că s-a terminat Raliul Monte-Carlo îmi pare rău și mai mult de timpul pierdut din cauza problemelor avute în zilele anterioare. Am avut un ritm foarte bun și aproape tot timpul am fost în top cinci pe probe. Sunt mulțumit de evoluția mea și prefer să văd jumătatea plină a paharului”, a spus Simone Tempestini, după ultima zi din Raliul Monte-Carlo.

În urma rezultatului din prima etapă inclusă în Junior WRC, Simone Tempestini a adunat 12 puncte și ocupă poziția a patra în această ierarhie. „Pentru mine această etapă nu înseamnă doar cele 12 puncte ci și o experiență incredibilă care mă va ajuta în viitor. Totul a funcționat bine între mine și Matteo și restul echipei. Mi-am propus să nu plec de la această etapă fără puncte și am reușit. În Junior WRC urmează o pauză destul de lungă până la Raliul Portugaliei, prima dintr-o serie de trei etape pe macadam, unde vom ataca la maximum și unde vrem să câștigăm de fiecare dată”, a mai spus Simone Tempestini.


Chiar dacă până la etapa din Portugalia mai sunt aproape patru luni, Simone Tempestini își va continua parcursul din Campionatul Mondial de Raliuri în WRC 2, pe o mașină Subaru Impreza. Aici Simone Tempestini va aduna puncte și pentru Napoca Rally Academy, prima echipă românească înscrisă în WRC. „Pentru mine pauza nu este așa de lungă pentru că urmează Covasna Winter Rally cu Subaru Impreza, ca parte a pregătirii pentru Raliul Suediei. Sper să fie cât mai multă zăpadă pe probe și etapa de la Covasna să fie un test util pentru cel mai frumos raliu pe zăpadă din lume”, a mai spus juniorul Napoca Rally Academy.

Covasna Winter Rally este programat pe 31 ianuarie, iar Raliul Suediei, etapa a doua din WRC, se va desfășura în perioada 12 - 15 februarie.


Rezultate Junior WRC - Raliul Monte-Carlo
1. Quentin Gilbert - Renaud Jamoul 4:08:32.7
2. Christian Riedemann - Michael Wenzel +2:23.7
3. Ole Christian Veiby - Anders Jaeger +2:12.3
4. Simone Tempestini - Matteo Chiarcossi +5:28.4
5. Yohan Rossel - Benoit Fulcrand +11:27.7
6. Alessandro Re - Giacomo Ciucci +12:04.5
7. Kornel Lukacs - Mark Mesterhazi +20:02.4
8. Charlotte Dalmasso - Marine Delon +39:10.4

Cele mai multe victorii pe probele speciale: Quentin Gilbert, 5 - Daniel Mc Kenna, Simone Tempestini și Yohan Rossel, 2 - Terry Folb, Ole Christian Veiby și Christian Riedemann, 1.


Clasament FIA JUNIOR WRC
1. Quentin Gilbert 25 puncte
2. Christian Riedemann 18 p
3. Ole Christian Veiby 15 p
4. Simone Tempestini 12 p
5. Yohan Rossel 10 p
6. Alessandro Re 8 p
7. Kornel Lukacs 6 p
8. Charlotte Dalmasso 4 p

Ultimele Stiri
abonare newsletter