Sport

Carmen Amariei bifează prima victorie cu U Alexandrion pe teren propriu după trei luni de așteptare

U Alexandrion a debutat perfect în acest an în fața fanilor bifând primul succes cu Carmen Amariei pe banca tehnică, 29-27 (15-11) cu HCM Râmnicu Vâlcea, într-un meci pe care l-au dominat pe tot parcusul meciului.

Chiar dacă ambele formații veneau după meciuri bune în etapa trecută, U Alexandrion suferise o înfrângere la Roman, în timp ce oltencele învinsese Slobozia pe teren propriu, clujencele au făcut un meci mai bun și au reușit să se impună încă de la începutul meciului.

În fața a aproximativ 1500 de spectatori, clujencele au făcut un meci foarte bun și au arătat încă o dată că schimbarea antrenorului a adus un nivel mental mult mai puternic și că sunt mai agresive în apărare și mai exacte în atac.


Clujencele au început bine meciul și au luat un avans de trei goluri încă din primele zece minute în timp ce oaspetele s-au apropiat la un gol de „U”, 10-9, în minutul 20, după reușita lui Adespii, dar au scăzut nivelul și elevele lui Amariei s-au desprins la patru goluri la pauză.

În a doua repriză, U Alexandrion a revenit din vestiare mai relaxate având și un moment de cădere când HCM Râmnicu Vâlcea s-a apropiat periculos ajungând de la 22-17, în minutul 44, la scorul de 22-20 în doar cinci minute.


Cu acest meci câștigat U Alexandrion bifează prima victorie după o pauză de aproape trei luni de zile și acumulează 11 puncte, dar rămâne pe penultimul loc în clasament.

Antrenorarea echipei U Alexandrion, Carmen Amariei, a declarat după meci că este fericită pentru că a debutat în fața suporterilor clujeni cu o victorie și este încrezătoare în echipa pe care o antrenează. „Este foarte important faptul că este primul meci in fața suporterilor și am debutat pe teren propriu cu o victorie și am luat cele trei puncte în handbal. Fetele din teren nu au lăsat garda jos chiar dacă la un moment dat cam asta părea, cred că au fost niște greșeli copilărești având în vedere lotul tânăr pe care-l avem. Cu siguranță de la meci la meci fetele vor învăța că cu cât nu faci aceste greșeli neprovocate că atât poți să ții de rezultat și să ai o victorie mai lejeră. Ele încă sunt tinere și sper că pe parcursul acestui retur, până la finalul lui, să renunțăm la aceste greșeli imature. Noi deja avem moralul căpătat de la meciul cu Roman unde chiar dacă am pierdut cele trei puncte jocul foarte bun, prestațiile foarte bune și la nivel psihic fetele și-au dat seama că sunt puternice și cu siguranță vor mai face surprize. Noi ne luptăm pentru orice victorie, ne hrănim practic cu victorii și cu jocuri bune, până unde vom accede vom vede de miercuri în colo. Primul meci este împotriva celor de la Știința București și sperăm într-o victorie și într-un meci foarte bun”, a declarat Amariei.


Următorul meci pentru echipa clujeană va avea loc miercuri, 21 ianuarie, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, când vor întâlni, în cadrul fazei optimilor Cupei României, echipa CSU Știința București.

„U” Alexandrion Cluj - HCM Rm. Vâlcea 29-27 (15-11)
„U” Alexandrion Cluj: Enache, Măzăreanu (portari), Laslo 11 goluri (4 din 7m), Chintoan 7, Tetean 4, Paraschiv 2, Popa 2, Vălean 1, Ivan 1, Biriș, Petruș, Boian
HCM Râmnicu Vâlcea: Băbeanu, Sîntămărean (portari), Ilina 6 goluri (2 din 7m), Adespii 5, Vădineanu 5, Bădiță 3, Luca 3 (1 din 7m), Stoicănescu 2, Cherăscu 2, Chirilă 1, Craiu, Semedo, Stoica
Aruncări de la 7m: 7/5, respectiv 5/3
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 2 x 2 min.

abonare newsletter