Sport

Gheorghe Tadici s-a retras de la conducerea naționalei de handbal

Antrenorul echipei HC Zalău a anunțat în cadrul ședinței în care a fost discutat cazul „Ecusoanele”, odată cu prezentarea raportului lui de activitate, că nu mai dorește să conducă naționala de handbal feminin a României.

Selecţionerul naționale de handbal feminin a României nu şi-ar fi încasat nici până în prezent contractul de 500 de euro lunar din primii doi ani de mandat, potrivit ProSport.

Cu toate acestea, la oficializarea deciziei Tadici a declarat că turneul de la sfârșitul lui 2014 a fost cel mai bun turneu din 2007 și până astăzi. „A fost cel mai bun turneu final la care am fost prezent în ultimii 7 ani, chiar şi peste cel din 2007 când am terminat pe locul 4. Cu puţină şansă şi dacă o aveam pe Adriana Nechita în lot până la capăt ajungeam pe locurile 1-4, cu toate problemele pe care le-am avut”, a declarat Tadici, care şi-a făcut publică decizia în şedinţa Consiliului de Administraţie de la Mioveni.


Potrivit sursei citate, cele mai mari şanse de a ocupa locul vacant le are Mariana Târcă, dar și un selecţioner străin. În calcul mai este şi varianta ca naţionala să fie condusă în baraj de secunzii lui Tadici, Burcea şi Pera.

Din afara ţării cei care au cele mai mari șanse de a ocupa funcția de selecționer a naționalei de handbal le au Tone Tiselj, antrenor la HCM Baia Mare și Jakob Vestergaard, director tehnic la CSM.


Preşedintele Federație Române de Handbal, Alexandru Dedu, a confirmat faptul că antrenorul naţionalei feminine, Gheorghe Tadici, a renunţat la funcţia de selecţioner, și a menționat că anunţul „a surprins” pe toată lumea. „Domnul Tadici s-a retras din funcţia de antrenor al naţionalei feminine. A făcut o prezentare după Campionatul European, astăzi, la şedinţa Consiliului de Administraţie, după care ne-a surprins cu anunţul său. Sigur că urmează căutări pentru un nou antrenor, iar eu sunt dator ca în faţa Consiliului de Administraţie, la următoarea şedinţă, care va fi curând, să vin cu propuneri. Va fi o Comisie tehnică, va face propuneri. Nu doresc să fac alte comentarii, pot să spun doar că pe listă poate fi şi un antrenor străin”, a declarat Alexandru Dedu pentru Mediafax.

Antrenorul Gheorghe Tadici a condus echipa naţională la Campionatul European din luna decembrie, din Ungaria şi Croaţia, competiţie la care naţionala României s-a clasat pe locul 9.


Conform discuţiilor cu FRH la revenirea tehnicianului la reprezentativă, în urmă cu doi ani şi jumătate, naţionala României avea obiectiv principal de calificare la Jocurile Olimpice din 2016.

În afara locului 9 obţinut la CE de luna trecută, echipa României cu Gheorghe Tadici pe banca tehnică s-a mai clasat pe locul 10 la CE din 2012 şi la CM din 2014. De asemenea, ultima medalie mondială a tricolorelor a fost cucerită tot cu Gheorghe Tadici pe banca tehnică, la ediţia din 2005.


Gheorghe Tadici s-a aflat la al treilea mandat pe banca tehnică a naţionalei feminine.

Ultimele Stiri
abonare newsletter