Sport

VIDEO Marcel Țenter: „Suntem încă în căutarea pivotului”

Antrenorul echipei U-BT speră ca până la finalul sezonului de transferuri să aducă la club încă un jucător de care au foarte mare nevoie.

Marcel Țenter a declarat în cadrul primei conferințe de presă din acest an că l-a ales pe Frank Turner să rămână la echipă pentru că are foarte mare nevoie de o apărare agresivă și de puncte ușoare. „Avem în cadrul echipei foarte mulți potențiali scoreri și avem nevoie de jucători care să creeze pentru ei situații, iar Frank este acest tip de jucător. Sper ca el să fie cel care să ne aducă atât aceste puncte ușoare, cât și o apărare agresivă, una pe care după cum ați putut vedea în ultimele meciuri încercăm să o punem în teren cât mai des”, a declarat Țenter.

Antrenorul principal al echiepi spune că deși a încercat mai multe variante încă nu a găsit un jucător tânăr cu care să recreeze un nucleu de jucători pentru mai mulți ani. „Suntem încă în căutarea pivotului, de asemenea un jucător mobil, dar în același timp destul de tânăr, pentru că încercăm să recreem un nucleu de jucători care să fie posibil să rămână doua-trei sezoane împreună, pentru că credem în continuitatea grupului. Căutăm, așadar, un jucător să fim echilibrați, rapizi, să combinăm tinerețea și viteza unor jucători cu experiența celorlalți. Sper că până la finalul perioadei de transferuri, în februarie, să îl găsim”, a spus Marcel Țenter.


În ceea ce privește obiectivul trasat pentru retur sezonului competițional, aesta declară că speră ca echipa să se claseze la finalul sezonului unul dintre primele locuri ale clasamentului. „Obiectivul meu personal pentru sezonul regulat este să intrăm în primele patru. Suntem conștienți că prima parte a sezonului nu a fost una strălucită și că avem nevoie de un altfel de parcurs în această a doua parte a campionatului. Sper ca modul nostru de exprimare în teren să fie din ce în ce mai bun, în special cu aducerea noilor jucători să avem constanța necesară care să ne dea victoriile, în special în deplasare, de care avem atâta nevoie. Ne așteaptă un retur foarte greu, însă în același timp cunoaștem ce așteaptă publicul clujean și ce așteptăm noi de la noi. Toți din jurul echipei suntem foști campioni și nu ne dorim nimic mai puțin decât să câștigăm din nou campionatul”, a afirmat antrenorul echipei.

Primul meci din acest an se va disputa astăzi, în Sala Polivalentă, împotriva echipei BC PH Miercurea Ciuc, acesta fiind unul amical, după care echipa va disputa, sâmbătă, unul în deplasare la Craiova. Primul meci din campionat va avea loc pe data de 18 ianuarie, de la ora 18, când vor întâlni formația CS Gaz Metan Mediaș.


Ultimele Stiri
abonare newsletter