Sport

A început curățenia de iarnă la „U” Cluj

La echipa cu cei mai mulți suporteri clujeni, FC Universitatea Cluj a început curățenia de iarnă între jucătorii legitimați la club.

După ce la finalul anului trecut doi „studenți” au plecat de la echipa antrenată de George Ogăraru, Dan Bucșa, care s-a înțeles cu Gyor, și Karim Boutadjine, care va evolua în Algeria, la JS Kabylie, „șepcile roșii” au încheiat colaborarea, de comun acord, cu alți doi jucători.

Potrivit site-ului oficial al clubului, Nicolae Mușat și Vladimir Vladimir Niculescu au fost puși pe liberi de conducerea echipei clujean.


„Universitatea Cluj şi cei doi jucători au încheiat colaborarea de comun acord. Portarul Vladimir Niculescu a venit la „U” în luna aprilie a anului 2013, punând umărul la două salvări consecutive de la retrogradarea. Niculescu a bifat 17 meciuri pentru echipa noastră, dintre care două în acest sezon.  În schimb, Nicolae Muşat a revenit la echipa „studenţilor” în această vară, după ce mai jucase în „alb-negru” şi în sezonul 2009-2010. În această stagiune, fundaşul stânga a strâns 15 meciuri, marcând două goluri, ambele din penalty. „Muşi” a mai bifat câte o prezenţă în Cupa Ligii, respectiv Cupa României”, a scris conducerea clubului pe pagina oficială.

Potrivit unor surse digisport, Muşat a fost pus pe liber de Universitatea, în urma unor neînţelegeri cu antrenorul George Ogăraru, astfel că poate fi transferat gratis în Ştefan cel Mare.


Teja colectează jucători de la „U” Cluj

Proaspăt ajuns la clubul din Dinamo București, fostul antrenor al Universității Cluj a reușit să îl aducă lângă el pe fundaşul stânga al clubului studențesc, Nicolae Mușat.

Dinamo s-a despărţit la finalul turului de Constantin Grecu, iar singura soluţie pentru flancul stâng al apărării a rămas Steliano Filip. În aceste condiţii, Muşat este văzut ca o soluţie potrivită, mai ales că aducerea lui nu i-ar costa niciun ban pe oficialii alb-roşilor.


În vârstă de 28 de ani, Muşat este un produs al centrului de copii şi juniori de la Dinamo, echipă pentru care a debutat în Liga I în sezonul 2006/07, la finalul căruia „câinii” au cucerit ultimul lor titlu.

Împrumutat apoi la CS Otopeni, Astra, U Cluj, Unirea Urziceni şi Khazar Lankaran, fundaşul stânga a plecat definitiv de la Dinamo în 2013, fiind transferat de FC Vaslui.


După desfinţarea clubului patronat de Adrian Porumboiu, Muşat a ajuns la „U” Cluj, echipă pentru care a jucat 14 meciuri în turul campionatului, marcând şi 2 goluri.

Vladimir Niculescu, în vârstă de 27 de ani, evoluează pe poziția de portar. El a debutat la formația Sportul Studențesc, unde a evoluat între 2006-2012. Până a ajunge la Universitatea Cluj, în 2013, el a mai apărat pentru echipele Gloria Bistrița și Damila Măciuca.

abonare newsletter