Sport

Halep o va întâlni pe Beck în primul meci din primul turneu al anului

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi principala favorită, o va întâlni pe sportiva germană Annika Beck, locul 53 mondial, în primul tur al turneului de la Shenzhen (China), cu premii de 500.000 de dolari.

S-a făcut tragerea la sorți pentru Shenzhen, turneul la care debutează în sezonul 2015 Simona Halep, numărul 3 mondial. Cap de serie numărul 1, Simona o va întâlni în primul meci pe germanca Annika Beck, o adversară cu care a avut ocazia să se obișnuiască în ultimii ani, potrivit site-ului treizecizero.ro.

Simona a învins-o pe Beck în 2013, la Hertogenbosch, pe iarbă (6-1, 2-6, 6-3) și anul trecut, la Doha, 6-4, 6-1. Interesant e că în ambele turnee în care a bătut-o pe Beck, Simona a mers până la capăt și a câștigat și titlul. Halep are în cont și o înfrângere, dar survenită în urma unei retrageri, cea de la Hertogenbosch 2014, când Simona s-a retras de pe teren după ce câștigase primul set cu 7-5 și era condusă în al doilea cu 3-2.


Celălalt cap de serie de pe sfertul de tablou al Simonei este Klara Koukalova. O posibilă adversară a Simonei în semifinale ar fi chiar Monica Niculescu, una dintre cele patru românce de pe tablou. Monica este favorită 7 și debutează în 2015 contra Polonei Hercog. Zarina Diyas, favorită 4 și o revelație a anului 2014, este și ea o potențială adversară în semifinale. Anul trecut, Simona a câștigat două meciuri din două cu Zarina.

Tot pe jumătatea superioară a tabloului este și Alexandra Dulgheru, care o va întâlni pe chinezoaica Saisai Zheng.


Pe jumătatea inferioară a tabloului este Irina Begu, favorită 6, care o întâlnește pe Katerina Siniakova. Cap de serie numărul 2 este Petra Kvitova.

Tabloul complet:


Simona Halep (1) – Annika Beck
Anna-Lena Friedsam – Natalia Vikhlyantseva (WC)
Q – Q
Anna Schmiedlova – Klara Koukalova (5)

Zarina Diyas (4) – Donna Vekic
Timea Babos – Qiang Wang
Alexandra Dulgheru – Saisai Zheng
Polona Hercog – Monica Niculescu (7)


Timea Bacsinszky – Stefanie Voegele
Karin Knapp – Pauline Parmentier
Q – Lara Arruabarrena
Vera Zvonareva – Shuai Peng (3)

Irina Begu (6) – Katerina Siniakova
Q – Tereza Smitkova
Maria Teresa Torro-Flor – Bojana Jovanovski
Ying-Ying Duan (WC) – Petra Kvitova (2)


La Shenzhen este și Thomas Hogstedt, noul consilier al Simonei, care a luat deja parte la antrenamentele româncei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter